Μια ομάδα καλά εκπαιδευμένων ανδρών, με κιάλια νυχτερινής όρασης και με τη σιωπηρή συνενοχή ισλαμιστών στρατιωτικών αξιωματούχων εφορμούν και καταλαμβάνουν μια ναυτική βάση που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου φυλάσσονται πυρηνικά όπλα: για ορισμένους αναλυτές αυτό ακριβώς έγινε τη νύχτα της Κυριακής σε στρατιωτική βάση στο Καράτσι και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα στρατιώτες, να καταστραφούν δύο αεροσκάφη και να πυροδοτηθούν εκ νέου φόβοι για την ασφάλεια του πυρηνικού οπλοστασίου του Πακιστάν.

Οι ειδικοί συμφωνούν πάντως ότι τα 70-100 πυρηνικά όπλα που διαθέτει το Πακιστάν είναι ασφαλή. Η ασφάλεια στις πυρηνικές εγκαταστάσεις έχει αυξηθεί. Είναι σχεδόν αδύνατον να εκτοξευτούν πύραυλοι εναντίον τους ενώ το προσωπικό των βάσεων ελέγχεται εξονυχιστικά.

 Ωστόσο κάθε επίθεση που σημειώνεται στη χώρα αιφνιδιάζει τους αναλυτές και τους στρατιωτικούς, κυρίως για το γεγονός ότι οι δράστες καταφέρνουν να φτάσουν στην καρδιά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων – ίσως μάλιστα κάποια μέρα να μπορέσουν να κλέψουν πυρηνικό υλικό για να κατασκευάσουν μια «βρόμικη» βόμβα ή να διεισδύσουν επιτυχώς σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Την Κυριακή, οι ένοπλοι ανέβηκαν με σκάλες τα τείχη της βάσης Μεχράν, ταμπουρώθηκαν και κατάφεραν να αντισταθούν στο στρατό για σχεδόν 17 ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook