Τελευταία ενημέρωση 11:55

Γενικό μπλακ άουτ στο κέντρο της πόλης των Χανίων πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, καθώς – εκτός των επιχειρήσεων και των σπιτιών – που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, διακόπη η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, ενώ υπήρξαν και αρκετοί εγκλωβισμοί σε ασανσέρ.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε και η περιοχή της πόλης των Χανίων προς τα Λενταριανά.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κέντρου βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ), καθώς με το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης, σε σύντομο χρονικό διάστημα επανήλθε η ηλεκτροδότηση με την τροφοδοσία του δικτύου στο κέντρο της πόλης απο διαφορετική γραμμή.

Όμως η διακοπή θα επαναληφθεί προκειμένου να επισκευαστεί η βλάβη απο την οποία προκλήθηκε το μπλακ άουτ.

Όπως φαίνεται και απο τις φωτογραφίες του Flashnews.gr , η βλάβη προκλήθηκε απο βραχυκύκλωμα σε πυλώνα του ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος βρίσκεται κοντά στο κτίριο της ΕΛΕΠΑΑΠ Χανίων.

\"\"

Απο το βραχυκύκλωμα προκλήθηκε πυρκαγιά σε χωράφι που βρίσκεται ακριβώς απο κάτω και το οποίο – εκτός των δέντρων – είναι γεμάτο με ξερά αγριόχορτα, ενώ γύρω-γύρω υπάρχουν δημόσια κτίρια, όπως η Δ/νση Συγκοινωνιών και κατοικίες.

\"\"

Ευτυχώς, η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση απο τέσσερεις πυροσβέστες με ένα όχημα, οι οποίοι πρόλαβαν την φωτιά πριν επεκταθεί.

\"\"

Στο μεταξύ στο σημείο κατέφθασε και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποκαταστήσει την βλάβη.

\"\"

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook