Δυναμικό \”παρών\” για άλλη μία χρονιά έδωσε η Αθλητική Λέσχη Μεσαράς στα ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ, που διοργανώνει για πάνω από 10 χρόνια η Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και που πλέον έχει γίνει θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της Ξιφασκίας στην Ελλάδα.

Στους αγώνες που διοργανώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο \”ΛΙΝΤΟ\” στο Ηράκλειο και αφορούσαν ηλικίες από 14 ετών και άνω η Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ συμμετείχε με 13 αθλητές-τριες στα 3 από τα 5 όπλα που ήταν στο πρόγραμμα των αγώνων.

Αναλυτικά οι συμμετοχές της ΑΛΜ και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ:

1ος Πατσιανωτάκης Λάμπης (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) 2ος Δρανδάκης Μάρκος (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ) 3οι Καραπιδάκης Γ. (ΘΗΣΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) και Κουτσουφλάκης (ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Ο.Ο.).
Στο ίδιο όπλο από την Α.Λ.Μ. συμμετείχαν επίσης οι: Κουκάκης Γεώργιος (πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Μεσαρίτικης ομάδας), Πεδιαδιτάκης Άρης, Φουστανάκης Στέλιος και Τσακιράκης Θοδωρής.
ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

1η Παναγιωτάκη Μαριελλενα (ΘΗΣΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) 2η Τσακιράκη Ευσεβία (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) και 3ες Στειακάκη Γεωργία(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) Λάππα Αλεξάνδρα(Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ). Από την Α.Λ.Μ. συμμετείχαν ακόμα οι: Μπικάκη Ελένη, Παπαδογιαννάκη Διαμάντω και Χαραλαμπάκη Ραφαέλα.

ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΉΣΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

1η Σαββάκη Έφη(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) 2η Μαρκαντωνάκη Μαρία (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ) ΚΑΙ 3ες Πατσιανωτάκη Μαρία (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) Δραμηλαράκη Ειρήνη (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ) Στο ίδιο όπλο αγωνίστηκε και έχασε στις λεπτομέρειες το μετάλλιο η Φασουλάκη Εμμανουέλλα

Οι αγώνες ξεκίνησαν ουσιαστικά το Σάββατο με τη συμμετοχή πάνω από 40 αθλητές απ όλη τη Κρήτη και όχι μόνο στην κατηγορία παίδων. Η Αθλητική Λέσχη Μεσαράς συμμετείχε με 19 αθλητές-τριες στους αγώνες καταλαμβάνοντας τελικά 3 χρυσά 5 ασημένια και 5 χάλκινα.

Συγκεκριμένα: στο Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Α (8-10 ετών) η ΑΛΜ μονοπώλησε τα μετάλλια με τον Αυγουστάκη Μανώλη(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) να παιρνει το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο τον Πατσιανωτάκη Ανδρέα(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) το ασημένιο και οι Σαββάκης Γιώργος(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ), Μερονιανάκης Στέλιος(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) να παίρνουν τα χάλκινα μετάλλια. Στο ίδιο όπλο από την ΑΛΜ συμμετείχαν ακόμα οι: Μερονιανάκης Γιάννης, Κωστάκης Χρήστος και Κονιός Νικήτας.

Στο Ξίφος Ασκήσεως Πανκορασίδων Α (8-10 ετών) η Σφακιανάκη Δήμητρα (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) σήκωσε το κύπελλο με δεύτερη την Καμπουράκη Ελευθερία(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) και στην τρίτη θεση και στο χάλκινο μετάλλιο τη Σφακιανάκη Εβελίνα(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ).

Στο Ξίφος Ασκήσεως Πανκορασίδων Β (11-13) την πρώτη θέση κέρδισε η Μανουδάκη Χρυσηίδα από την Α.Λ.Ξ.Χανίων και η Πατσιανωτάκη Αγγελίνα(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) την δεύτερη θέση και το ασημένιο μεταλλιο, ενώ το χάλκινο μετάλλιο το κέρδισε η Μαλεκάκη Γεωργία(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) η οποία προπονείται 3 μόνο μήνες στη Μεσαρίτικη ομάδα.

Στο Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Β (11-13 ετών) ο Κωστάκης Τηλέμαχος(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) ήταν αυτός που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Κάζηλα Γιάννη (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

Στο Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων (10-13 ετών) το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Δρικάκης της Α.Λ.Ξ.Χανίων νικώντας στον τελικό το Χτζηγεωργίου Νικόλα(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) ο οποίος πήρε το ασημένιο μετάλλιο.Ο Γρηγοράκης Δημήτρης (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) ήταν αυτός που με τον Παπαδακη Στέλιο της Γ,Ε,Η μοιράστηκαν τα χάλκινα μετάλλια.Στο ίδιο όπλο από την ΑΛΜ συμμετείχαν ακόμα οι: Χρονάκης Δημήτρης, Μπουχαλάκης Ανδρέας και Ταβερναράκης Μιχάλης.

Όπως τονίζει ο προπονητής της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς κος Φουστανάκης Δημήτρης. «Σε μία εποχή που οι συμμαθητές τους προτίμησαν κάποια από τις όμορφες παραλίες του νησιού μας, οι αθλητές της ομάδας μας έδειξαν την αγάπη τους για το άθλημα της Ξιφασκίας συμμετέχοντας σε μία πολύ όμορφη διοργάνωση. Συγχαρητήρια στην Γ.Ε.Η για την διοργάνωση αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Μεσαρίτες γονείς που για μία φορά ακόμα έδωσαν το παρόν δίπλα στους αθλητές μας. Πολλά συγχαρητήρια στην Γ.Ε.Η. για την άψογη διοργάνωση και επίσης πολλά πολλά συγχαρητήρια για τους αθλητές που συμμετείχαν άσχετα αν ανέβηκαν στο βάθρο ή όχι, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΣΑΡΑΣ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook