Η Γενική Συνέλευση των μελών του Νομαρχιακού αθλητικού σωματείου ατόμων με αναπηρίες «ΑΡΙΩΝ», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014, στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της στη συνεχιζόμενη δίωξη της Βασιλικής Πανδή, καθηγήτριας φυσικής Αγωγής στο Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων και μέλους του σωματείου μας. 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – καταγγελία του Σωματείου \”η εν λόγω καθηγήτρια, ενώ παρέδωσε έγγραφη άδεια εμπροθέσμως στη Διεύθυνση του σχολείου στο οποίο εργάζεται, προκειμένου να συμμετέχει σε αποστολή του σωματείου μας σε Ημερίδα του αθλήματος Boccia στην Αθήνα, βρέθηκε να διώκεται πειθαρχικά και μάλιστα να καταδικάζεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, δυνάμει της από 14/05/2014 σχετικής απόφασης. 
Ειδικότερα, η κα Πανδή συνόδευε αθλητές του σωματείου μας, μια εκ των οποίων τυγχάνει να είναι μαθήτρια του ειδικού γυμνασίου Χανίων στην ημερίδα Boccia της κατηγορίας BC3, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου του 2014. Επισημαίνουμε ότι από την συγκεκριμένη ημερίδα, όπως ακριβώς και από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, προκρίνονται αθλητές για την Προεθνική του εν λόγω αθλήματος και ως εκ τούτου η παρουσία όλων των αθλητών αλλά και των συνοδών και προπονητών τους θεωρείται επιβεβλημένη. 
Καταγγέλλουμε ως παντελώς αδικαιολόγητη, σκόπιμη αλλά και στοχευόμενη την ως άνω πειθαρχική δίωξη της Βασιλικής Πανδή από τον Διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων και την τιμωρητικού χαρακτήρα ποινή που της επιβλήθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Η αυταρχική και άδικη κατηγορία από τον εν λόγω Διευθυντή είναι ενέργεια που στοχεύει στον έλεγχο και τον περιορισμό της εκπαιδευτικής δράσης στο κλειστό πλαίσιο του σχολείου, στερώντας από τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες τη δυνατότητα να συναντηθούν και να επικοινωνήσουν με συνομηλίκους τους ενώ επιβάλλει στους καθηγητές την στείρα, τυπολατρική εκτέλεση των καθηκόντων τους, στερεί δε την εκπαιδευτική διαδικασία από την ζωντανή και εμπειρική της ιδιότητα. 
Πιστεύουμε ότι η στοχοποίηση και οι διώξεις εκπαιδευτικών, όπως η Βασιλική Πανδή, που αγωνίζονται να κάνουν το μάθημά τους με συνέπεια, ήθος, όραμα και παιδαγωγικούς στόχους, είναι μια προσπάθεια χειραγώγησης και περιθωριοποίησης των πρωτοβουλιών και των δράσεων που αυτοί προσπαθούν να υλοποιήσουν, ιδιαιτέρως δε στον τομέα της Ειδικής Aγωγής που τόσο ταλανίζεται από τις πάσης φύσεως ελλείψεις. 
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μας στην καθηγήτρια του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων και την απόλυτη εκτίμηση και εμπιστοσύνη μας στο παιδαγωγικό της έργο, το επίπεδο σπουδών και γνώσεών της, το ήθος και τις αξίες που την διακατέχουν.
Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι άδικες εναντίον της κατηγορίες και να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος της.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook