Άριστος γνώστης της αρχαίας ελληνικής ιστορίας φαίνεται πως είναι ο αυστραλός υπουργός Επικοινωνιών Μάλκολμ Τέρνμπουλ.
Στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την ανάγκη η Αυστραλία να εξοπλιστεί για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην Ασία και την Ωκεανία επικαλέστηκε τους… αρχαίους Έλληνες. 
«Η δικαιοσύνη εφαρμόζεται μόνο μεταξύ ίσων», χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Το έχουν πει πριν από μένα οι αρχαίοι Έλληνες και κυρίως οι Αθηναίοι» είπε και αναφέρθηκε στον Θουκυδίδη αλλά και στον Αλκιβιάδη.
«Στο διεθνές σύστημα τα νομικά/ηθικά επιχειρήματα σύμφωνα με τους Αθηναίου έχουν σημασία μόνο όταν ο συσχετισμός ισχύος δεν επιτρέπει σε καμία πλευρά να επιβάλει τη θέλησή της: \”τα νομικά επιχειρήματα έχουν αξία όταν εκείνοι που τα επικαλούνται είναι περίπου ισόπαλοι σε δύναμη\”. Αν όμως υπάρχει ασυμμετρία ισχύος, τότε ο αδύνατος δεν σώζεται από την επίκληση των αρχών του \”δικαίου\” ή της \”ηθικής\”: \”ο ισχυρός επιβάλλει ό, τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του\”. Στο διεθνές σύστημα λοιπόν ισχύει ο \”απόλυτος νόμος της φύσης\”, δηλαδή ο νόμος του ισχυρότερου» είπε χαρακτηριστικά.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook