Για πρώτη χρονιά η πιο πολυσύχναστη παραλία στην πόλη του Καστελίου «Μαύρος Μόλος-Πλάκα» βραβεύτηκε με την Γαλάζια Σημαία και για τρίτη συνεχή χρονιά η ακτή Παχιάς Άμμου Φαλασσάρνων.

Στην Παχιά Άμμο, από την φετινή κολυμβητική περίοδο λόγω της μεγάλης έκτασής της (σχεδόν 1 χιλ.) κυματίζουν δύο Γαλάζιες Σημαίες η μία στο Δυτικό και η άλλη στο Ανατολικό άκρο της ακτής.

Οι τελετές ανάρτησης έγιναν την Δευτέρα 30 Ιουνίου και την Τρίτη 1 Ιουλίου από τον Δήμο Κισσάμου παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Μυλωνάκη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων καθώς και του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Θοδωρή Σταθάκη.

\"\"\"\"

Η Γαλάζια Σημαία είναι ένα διεθνές βραβείο το οποίο αποδεικνύει την καθαρότητα των νερών κολύμβησης, την ασφάλεια των λουομένων με την ύπαρξη ναυαγοσώστη, ναυαγοσωστικού εξοπλισμού και πρώτων βοηθειών, τις παροχές για ΑΜΕΑ – προσβάσεις και τουαλέτα, την προστασία της φυσικής βλάστησης της παράκτιας ζώνης και γενικά την οργάνωση των ακτών και γενικά την ποιότητα των παροχών. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας των βραβευμένων ακτών και γενικά είναι διαφήμιση για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Όσον αφορά στον έλεγχο της καθαρότητας των νερών κολύμβησης, οι βραβευμένες ακτές είναι ενταγμένες στο Δίκτυο Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης και κατά την φετινή κολυμβητική περίοδο από 1 Ιουνίου έως 30 Οκτωβρίου (βάσει της υπ.’αριθ. οικ.446/30-04-2014 απόφασης) πραγματοποιούνται κάθε μήνα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, Μικροβιολογικές Αναλύσεις του νερού κολύμβησης (σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2006/7/ΕΚ) από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων των μικροβιολογικών παραμέτρων (κολοβακτηριοειδή κοπρανώδους προέλευσης-E.coli και κοπρανώδης εντερόκοκκοι-Intestinal Enterococci), αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΓΥ www.bathingwaterprofiles.gr και είναι διαθέσιμα στο κοινό. Επίσης, αναρτώνται και στους Πίνακες Ανακοινώσεων που βρίσκονται κατά μήκος των βραβευμένων ακτών.

Στόχος του Δήμου Κισσάμου είναι να διατηρηθεί ο αριθμός των βραβευμένων ακτών με Γαλάζια Σημαία, καθώς και να βραβευθούν και νέες ακτές οι οποίες εντάχθηκαν από φέτος στο Δίκτυο Παρακολούθησης Ποιότητας Υδάτων Κολύμβησης του ΥΠΕΚΑ και διαθέτουν τις προϋποθέσεις αλλά και εξαιρετικής ποιότητας νερά κολύμβησης.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook