Στον αστερισμό του home port μπαίνει από αύριο Παρασκευή το λιμάνι του Ηρακλείου. Home port είναι η δυνατότητα που παρέχεται σ\’ ένα πλοίο να αρχίζει και να τελειώνει μια κρουαζιέρα από το συγκεκριμένο λιμάνι .

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στη πόλη να αυξάνει τον αριθμό των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων αλλά και την καταναλωτική κίνηση στον εμπορικό της ιστό σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και ανακοίνωσαν τα λιμάνια των πόλεων που χρησιμοποιούνται ως home port.

Παράλληλα όμως και τοπικοί επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν την παρεχόμενη υπηρεσία της κρουαζιέρας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στο παρελθόν το λιμάνι του Ηρακλείου, έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του ως λιμάνι εκκίνησης και τερματισμού σε μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας όπως η AIDA, η OCEAN και τα τελευταία χρόνια η ιταλική Costa αλλά και η Ελληνοκυπριακή Louis.

Η κρουαζιέρα φέτος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία παρουσιάζει μικρή ως σημαντική πτώση ανάλογα με το λιμάνι.

Πάρ\’ όλα αυτά όμως το Ηράκλειο σύμφωνα με το Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ κ. Ιωάννη Μπρά, χάρις τις μεγάλες και επίπονες προσπάθειες της διοίκησης έχει καταφέρει να κρατήσει τα περυσινά του νούμερα, σώζοντας την παρτίδα για τις αφίξεις στην πόλη.

Σημαντικό βέβαια στοιχείο εκτός του home port είναι και η επιμήκυνση της περιόδου αφίξεων που πλέον έστω και αναιμικά πραγματοποιούνται κάθ\’ όλη την διάρκεια του έτους.

Η φιλοδοξία που καταγράφεται από τον κ. Μπρα που μίλησε αποκλειστικά για το θέμα στο Flashnews.gr είναι η ισχυροποίηση του λιμένα ως ενδιάμεσο λιμάνι στις κρουαζιέρες της Ανατολικής Μεσογείου και παράλληλα η παροχή υπηρεσιών home port σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εταιριών κρουαζιέρας πέραν της Costa και της Louis.

Κώστας Συλιγάρδος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook