Συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με εκπροσώπους των πρώην δημοτικών αστυνομικών που δεν έχουν απορροφηθεί σε υπηρεσίες μετά τη διαθεσιμότητα και του παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους.

Ο κ. Κουράκης, που συνεχώς βρίσκεται στο πλευρό τους, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα τους, χαρακτηρίζοντας δίκαιο το αίτημά τους για επιστροφή στην εργασία τους απέστειλε επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη επισυνάπτοντας προτάσεις και ζητώντας του να αποκατασταθεί η αδικία και να τοποθετηθούν σε υπηρεσίες.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Ηρακλείου για τον αγώνα που έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του και τη διαρκή παρουσία του στις διεκδικήσεις τους.

Το υπόμνημα που εστάλη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου στον Υπουργό:

\”Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της συνάντησης μας στο Υπουργείο, σας αποστέλλουμε τις θέσεις μας για την απορρόφηση των Δημοτικών Αστυνομικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα:

Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και μέσα από τις διαδικασίες της κινητικότητας, δόθηκε η δυνατότητα στους άνω των 50 ετών Δημοτικούς Αστυνομικούς, να επιλέξουν θέσεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι θέσεις αυτές, ήταν ελάχιστες, και κατελήφθησαν από τρίτεκνους αστυνομικούς που συγκέντρωναν υψηλή μοριοδότηση κατά προτεραιότητα.

Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν εκτός πινάκων 57 άτομα σε Πανελλαδικό επίπεδο, που παραμένουν ακόμη σε διαθεσιμότητα.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάφωρη αυτή αδικία σε βάρος των συγκεκριμένων πρώην Δημοτικών Αστυνομικών,
Ζητάμε:

– Τη δυνατότητα απορρόφησης των εν λόγω αστυνομικών στους κατά τόπους Δήμους και Περιφέρειες που έχουν ζητηθεί από το Υπουργείο σας.

– Τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών ετών υπηρεσίας, ώστε να είναι δυνατή η συνταξιοδότησή τους.

– Την κάλυψη των θέσεων που έμειναν κενές από την πρώτη κινητικότητα.

Με τη βεβαιότητα ότι τα αιτήματα είναι απολύτως δίκαια και λογικά, πιστεύουμε ότι θα εξαντλήσετε κάθε προσπάθεια για την ικανοποίηση τους.

Με εκτίμηση,
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook