Και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και απολύθηκε.

Δικαστήριο της Κροατίας απέλυσε μια 28χρονη καθαρίστρια κρίνοντας ότι έχασε την εμπιστοσύνη του εργοδότη της καθώς αποπειράθηκε να θέσει τέλος στη ζωή της κατά τη διάρκεια του ωραρίου της εργασίας της.

«Η φτωχή γυναίκα κατηγορείται ότι δεν καθάρισε το εσωτερικό του δικαστηρίου πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, γεγονός που της στοίχισε την εμπιστοσύνη των εργοδοτών της» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σίνισα Κούχαρ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου των εργαζομένων στον δημόσιο σχολιάζοντας την απόφαση που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο.

Ο Κούχαρ χαρακτήρισε την απόφαση να απολυθεί η καθαρίστρια «σκληρή και παράλογη».

Η Ιβάνα Μούχαρ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει τον περασμένο Απρίλιο πηδώντας από τη στέγη του δικαστηρίου του Σάμομπορ, μιας μικρής πόλης κοντά στο Ζάγκρεμπ. Επιβίωσε από αυτήν την απόπειρα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο στην κροατική πρωτεύουσα.

Τον περασμένο μήνα, το δικαστήριο αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας της Μούχαρ υποστηρίζοντας ότι η απόπειρα διεπράχθη «κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας ενώ δεν εκπλήρωνε τα καθήκοντά της».

Με αυτόν τον τρόπο η Μούχαρ «διέπραξε μια σοβαρή παραβίαση των εργασιακών της υποχρεώσεων» και «απώλεσε την εμπιστοσύνη του εργοδότη της», σύμφωνα με αποσπάσματα της απόφασης του δικαστηρίου που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του συνδικάτου.

Τα σχόλια περιττεύουν...

newpost.gr