Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό των δύο φωτορεπόρτερ από τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σήμερα έξω από το Εφετείο της Αθήνας. (διαβάστε περισσότερα εδώ). 
Κατά την άφιξη σήμερα των βουλευτών της ΧΑ, προκλήθηκε μεγάλη ένταση όταν συγκεντρωμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να πλησιάσουν το όχημα.
Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν από άλλο σημείο, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών. Ακολούθησε πετροπόλεμος.
Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί της ΧΑ επιτέθηκαν εναντίον δύο φωτορεπόρτερ, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. 
Διαβάστε τη δήλωση του Μάριου Λώλου
«Η καταγγελία που κάνουμε έχει δύο αποδέκτες: 
Πρώτον είναι δολοφονικό χτύπημα να βρίσκεται κάτω συνάδελφος και να τρώει κλωτσιά στο κεφάλι. 
Δεύτερον η αστυνομία όταν είναι παρούσα πρέπει να δρα. Για αυτό και θα ζητήσουμε συνάντηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Πρόκειται για μια απρόκλητη επίθεση σε βάρος συναδέλφων, που φωτογράφιζαν με κανόνες δεοντολογίας χωρίς να τραβάνε πρόσωπα.
Ο ένας συνάδελφος δέχθηκε επίθεση με μπουνιά και έπεσε κάτω. Ο επόμενος που πέρασε του έριξε κλωτσιά με μπότα και είναι τώρα στο νοσοκομείο. Η άλλη συνάδελφος που χτυπήθηκε ήταν εγχειρισμένη και τώρα βρίσκεται στο σπίτι της διπλωμένη από τον πόνο.
Δεν υπήρχαν πολίτες στο σημείο. Δεν είχαν δουλειά εκεί. Ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και χτύπησαν συναδέλφους ενώ η αστυνομία κοιτούσε. Η επίθεση κατά των συναδέλφων έγινε μετά τις πέτρες που έπεσαν και το περιστατικό. Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Οι συνάδελφοι δάρθηκαν μπροστά στα μάτια αστυνομικών».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook