Στο Εργατικό Κέντρο Χανίων ,την Πέμπτη 3.7.2014 και ώρα 20:30 πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ των μελών της Δημοτικής Κίνησης Χανίων «Πρωτοβουλία Πολιτών-Πρώτα ο άνθρωπος» .

Σε αυτήν συζητήθηκε και εγκρίθηκε το καταστατικό της που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο, με τις τροποποιήσεις και προσθήκες που αποφάσισαν τα μέλη της.

Επίσης περιγράφηκε το ζοφερό πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται από τις επιλογές της κεντρικής εξουσίας και για την εκποίηση της ΔΕΗ, την παραχώρηση αιγιαλού σε ιδιώτες, τις απολύσεις και τις περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και επομένως η αναγκαιότητα για συνεχή επαγρύπνηση , συσπείρωση και συστράτευση της κίνησής μας με όλους τους πολίτες , άλλες δημοτικές κινήσεις και κινήματα , για την αντιμετώπιση και απόκρουση των πολιτικών αυτών.

Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στο Δήμο Χανίων, όπου και με ιδιαίτερη ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής , έχει βρεθεί σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας. 
Επισημάνθηκε η ανάγκη να αντιμετωπισθούν οι μεθοδεύσεις της , κατά την εκπνοή της θητείας της, όταν μάλιστα αυτή δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση για λήψη αποφάσεων σε καίριους τομείς, βλαπτικών για τους Δημότες και τον Δήμο Χανίων: αύξηση δημοτικών τελών ή μείωση παρεχομένων υπηρεσιών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και προνοϊακές δομές (παιδικούς σταθμούς , Γηροκομείο κλπ). Μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους της ΔΕΔΙΣΑ για την συνέχιση της λειτουργίας της , άλλως παραχώρηση του έργου της σε ιδιώτες, κ.α. 
Τονίστηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας με τα κινηματικές δομές και τις πρωτοβουλίες των συνοικιών της πόλης ,καθώς και με τις ομάδες δράσης των περιαστικών δημοτικών ενοτήτων.

Επίσης από την Γ.Σ. εκλέχθηκαν σύμφωνα με το καταστατικό της κίνησης , τα παρακάτω μέλη του Συντονιστικού της Οργάνου, που θα το στελεχώσουν για τους επόμενους 18 μήνες μαζί με τους εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς της Συμβούλους:

Αδαμάκης Κώστας, Ζωγραφάκης Κυριάκος, Κουβάτσος Σάκης, Κουρούση Δέσποινα Λυμπεράκης Πέτρος, Μιχελαράκης Νίκος, Μουτσέλου Ρούλα, Τσουκάτος Γιάννης 

με αναπληρωματικούς τους: 

Βουρλιώτη Τόνια, Γεωργούλα Ζωή, Γυπάκης Γιώργος, Δρακάκης Ηρακλής, Κοτσιφάκη Σίτσα, Μαλεκάκης Μάνθος, Πετρουλάκης Βασίλης, Σπυριδάκης Κώστας
Τσουρής Γιάννης,Φαλαγγάρης Κώστας