Τελευταία ενημέρωση: 22.41

Μεγάλη και δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα για το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Αντισκάρι στο Ηράκλειο.

Η πυρκαγιά που μαίνεται από το πρωί έφυγε από τον έλεγχο των δυνάμεων πυρόσβεσης λόγω των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το πύρινο μέτωπο επεκτάθηκε γρήγορα καθώς στην περιοχή έπνεαν καθ\’ όλη τη διάρκεια της ημέρα θυελλώδεις άνεμοι που έφταναν ακόμα και τα 10 μποφορ.

Από το  απόγευμα δεν ήταν πια στο χέρι των επίγειων δυνάμεων να ελέγξουν την πύρινη λαίλαπα.

Εναέρια μέσα πραγματοπ[οίησαν ρίψεις νερού, ωστόσο η πυρκαγιά ήταν πλέον εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικής Κρήτης κ. Ραπανάκη αργά το απόγευμα κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν και 8 πυροσβέστες στη φωτιά.

Νωρίτερα έγινε έκκληση από την πυροσβεστική να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τους γειτονικούς οικισμούς για λόγους ασφαλείας.

Τώρα πια η φωτιά πάντως, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Οι φλόγες έχουν κάψει γεωργικές εκτάσεις, βοσκοτόπους και θερμοκήπια.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα ενώ τις επίγειες δυνάμεις ενισχύουν και εναέρια μέσα.

Δύο ελικόπτερα \”σηκώθηκαν\” και κατευθύνθηκαν με διαφορά λίγης ώρας προς την φωτιά, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Κρήτη, σύμφωνα με το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ήταν στην κατηγορία 4, δηλαδή πολύ υψηλός.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook