Ο Τζενάρο Γκατούζο στην πρώτη προπόνηση του ΟΦΗ ενόψει της νέας χρονιάς δήλωσε πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στην Ελλάδα, είπε πως ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο ενώ τόνισε ότι ο λόγος που ανέλαβε την ομάδα δεν ήταν οικονομικός αλλά του άρεσε ο τρόπος που τον προσέγγισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μάνθος Πουλινάκης.

Αναλυτικά όσα είπε:
«Τα πράγματα είναι πολύ ωραία εδώ, η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά που έκανε ο Σα Πίντο, καθώς ο ίδιος την περασμένη χρονιά έκανε μια πάρα πολύ καλή δουλειά».

Για τις συζητήσεις με τη διοίκηση: «Ο πρόεδρος ήρθε πριν από περίπου δυο μήνες στο Μιλάνο μιλήσαμε και μου αρέσει η νοοτροπία του και ο τρόπος που με πλησίασε. Δε μιλήσαμε καθόλου για τα οικονομικά, καθώς δεν παίζει κανένα ρόλο στην παρουσία μου εδώ. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για εμένα ο ΟΦΗ και μια πολύ όμορφη χώρα η Ελλάδα, αλλά εγώ δεν έχω έρθει εδώ για διακοπές αλλά για δουλειά».

Για τα μεταγραφικά είπε: «Έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο. Η ομάδα ακόμα δεν είναι πλήρης, δεν έχει ολοκληρωθεί. Κοιτάμε ακόμα 2-3 παίκτες . Πάντως υπάρχει μια παγκόσμια οικονομική κρίση και δεν είναι μόνο του ΟΦΗ ή της Ελλάδας. Θα κοιτάξουμε την αγορά και είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τους σωστούς παίκτες από τη σωστή αγορά».