Ανατροπές στον τρόπο που αποφασίζονται οι απεργίες φέρνει νέος νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το τέλος του 2014 και θα έρθει στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, για να είναι νόμιμη μια απεργία πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50%+1 των μελών του συνδικάτου.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι τέσσερις βασικές αλλαγές που σχεδιάζονται είναι οι εξής:

Αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις. Σήμερα οι απεργίες μπορούν να προκηρυχθούν στις περισσότερες περιπτώσεις με αποφάσεις μόνο των διοικητικών ή των γενικών συμβουλίων των οργανώσεων. Με την προωθούμενη νέα διάταξη η προκήρυξη απεργίας για να είναι νόμιμη πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από το 50% +1 των μελών του συνδικάτου. Δηλαδή προϋποθέτει τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης και τη συμμετοχή των εργαζόμενων στη λήψη της απόφασης, καθώς επίσης μεγαλύτερο χρόνο προειδοποίησης και υποχρεωτικά στάδια διαβουλεύσεων ανάμεσα στα σωματεία και την εργοδοτική πλευρά.

Επαναφορά της ανταπεργίας (λοκάουτ) . Πρόκειται για το κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας των εργαζομένων που απαγορεύτηκε το 1982 με νόμο του Απόστολου Κακλαμάνη.

Επανεξέταση του τρόπου και των πηγών χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις χρηματοδοτούνται από το κράτος με ένα κονδύλι το οποίο παρακρατεί ο εργοδότης ως ποσοστό από τις εισφορές που πρέπει να καταβάλει για τους εργαζόμενους. Η μορφή αυτή χρηματοδότησης έχει αναγκαστικό χαρακτήρα για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο σωματείο. Στην Ευρώπη αυτό το ποσό καλύπτεται απευθείας από τις συνδρομές των μελών.

Αλλαγή στο καθεστώς των συνδικαλιστικών αδειών. Σήμερα οι συνδικαλιστές κυρίως στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν εργάζονται κάνοντας χρήση των λεγόμενων συνδικαλιστικών αδειών.. Το καθεστώς θα γίνει αυστηρότερο σε ότι αφορά το ποιοι θα δικαιούνται και πώς θα χορηγούνται οι άδειες.

Η νέα συνδικαλιστική νομοθεσία θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook