Τη δόξα της λαομίσητης κυνηγού Melissa Bachman φαίνεται ότι ζήλεψε μια 19χρονη τσιρλήντερ από το Τέξας και έχει βαλθεί να εξοντώσει την άγρια ζωή.

Η Κένταλ Τζόουνς (Kendall Jones) κυνηγάει άγρια θηράματα στην Αφρική μαζί με τον κυνηγό πατέρα της εδώ και δέκα χρόνια.

Η 19χρονη κυνηγός εκτός από καταστροφική συμπεριφορά επιδεικνύει και ανεξάντλητη ηλιθιότητα χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειές της να σκοτώσει τα πέντε μεγαλύτερα άγρια ζώα της Αφρικής -ελέφαντα, ρινόκερο, λιοντάρι, λεοπάρδαλη και αφρικανικό βούβαλο- ως διατήρηση της φύσης και της βιοποικιλότητας.

Τουλάχιστον οι περισσότεροι δεν συμμερίζονται αυτές τις εξωφρενικές απόψεις και ήδη στο διαδίκτυο εξελίσσονται δύο εκστρατείες συγκέντρωσης ηλεκτρονικών υπογραφών κατά της Τζόουνς.

Η 19χρονη ταξιδεύει συχνά στην Αφρική και αγοράζει άδειες κυνηγιού μεγάλων θηραμάτων, εγκεκριμένες από τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο ειδών της άγριας Πανίδας και Χλωρίδας (CITES).

\"\"

\"\"

Ισχυρίζεται ότι η μείωση των μελών των αγελών άγριων ζώων ή η θανάτωση μεγάλων θηρευτών συμβάλλει στην επιβίωση των μειούμενων πληθυσμών τους στους περιορισμένους λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας βιοτόπων τους.

Ισχυρίζεται ακόμα ότι τα χρήματα από τις κυνηγετικές άδειες που αγοράζει διατίθενται σε δράσης διατήρησης της βιοποικιλότητας στις χώρες που κυνηγά.

\"\"

Και δεν είναι το μόνο οξύμωρα επιχείρημα που προβάλλει η Τζόουνς για να δικαιολογήσει τη δράση της: σχολιάζοντας στη σελίδα της στο facebook τη θανάτωση ελεφάντων υποστήριξε ότι στο σημείο συνέρρευσαν κάτοικοι της περιοχής για να συλλέξουν το κρέας και με αυτό τον τρόπο συνέβαλε ώστε οι πεινασμένοι να βρουν τροφή.

\"\"

Σε μια άλλη περίπτωση ανέδειξε τη συμμετοχή της σε μια επιχείρηση νάρκωσης ρινόκερου που έγινε με σκοπό το ζώο να υποβληθεί σε γενετικές εξετάσεις και σε θεραπεία για μια πληγή που έφερε, την ώρα που κόμπασε για το πρώτο θήραμά της στην Αφρική, έναν λευκό ρινόκερου, είδος που κινδυνεύει σοβαρά με εξαφάνιση.

\"\"

Βέβαια, ό,τι και να λέει η Τζόουνς η αλήθεια παραμένει ότι σκοτώνει ζώα υπό εξαφάνιση που “πιάνουν” ακριβή τιμή στην αγορά της άγριας ζωής, ενώ δεν ασχολείται με εκατοντάδες άλλα που αφθονούν στην Αφρική.

Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες βασικό της κίνητρο είναι η συγκίνηση που της προκαλεί το κυνήγι και η θανάτωση ενός άγριου ζώου.

Αυτή τη στιγμή εξελίσσονται δύο εκστρατείες κατά της Τζόουνς στο διαδίκτυο: μια με τίτλο “Βοήθησε να σταματήσουμε το κυνήγι της Κένταλ Τζόουνς στην Αφρική” και μια δεύτερη με τίτλο “Αφαιρέστε τη σελίδα της Κένταλ Τζόουνς από το facebook”.

econews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook