Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 10 Ιουλίου πραγματοποιείται στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30 με Είσοδο Ελεύθερη, Συναυλία από το μουσικό σύνολο «ΑΛΜΑ» με τίτλο «ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ»

Οι Άλμα παίζουν έντεχνη ελληνική μουσική και διασκευές παραδοσιακών και λαϊκών τραγουδιών πάνω σε σύγχρονες μουσικές φόρμες.

Αυτό το διάστημα οι «Άλμα» ηχογραφούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που έχει τίτλο «τίποτα προς το παρόν» .

Το συγκρότημα Άλμα δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το Φλεβάρη του 2010 και από τότε ως και σήμερα συνεχίζει δημιουργικά την παρουσία του στα μουσικά δρώμενα της Κρήτης έχοντας συμμετάσχει σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από νομαρχίες(2010-11), δήμους πολιτιστικούς συλλόγους κ.α.(δημοτικά διαμερίσματα δήμου Ηρακλείου, Αγία Βαρβάρα, Γωνιές Πεδιάδος, Τύλισο Αλικαρνάσεια 2012, Επιστροφή 2012(Λευκοχώρι), Αρχάνες, Αγία Αικατερίνη, Φεστιβάλ Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού κ.α

\”Η μουσική μας πρόταση είναι ένας κύκλος τραγουδιών από την σύγχρονη έντεχνη ελληνική μουσική σκηνή, γνωστών τραγουδοποιών και ερμηνευτών στο ευρύ κοινό όπως Σ. Μάλαμα, Α.Ιωαννίδη, Γ. Χαρούλη, Θ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Πορτοκαλογλου, Δ.Σαββόπολου, Πυξ λαξ κ,α.

Επίσης δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και να αντλήσουμε στοιχεία από την λαϊκή και παραδοσιακή μας μουσική. Έτσι στο πρόγραμμα μας συμπεριλαμβάνονται τραγούδια από τον Μ. Ρασούλη και Ν. Παπάζογλου, Μ. Χιώτη, Χ.Νικολόπουλο αλλά και από τον αείμνηστο Ν. Ξυλουρη , Χαίνηδες, Φουσταλιέρη αλλά και μια μικρή αναφορά στην Νησιώτικη μας μουσική.\”

Οι Alma αποτελούνται από τους :

Χουρδάκης Δημήτρης : Ακουστική κιθάρα, τραγούδι
Φαζός Μάνος : Hλεκτρική κιθάρα
Ζιούτης Χρήστος: Bιολί
Τερζάκης Άρης : Hλεκτρικό μπάσο
Φιοράκης Σάκης : Tύμπανα – κρουστά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook