Την μεγάλη της επιτυχία σε σχέση με τον εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού αναγνώρισε η εταιρεία κολοσσός Facebook που μάλιστα για πρώτη φορά απέστειλε ειδική ανακοίνωση στον Μανόλη Σφακιανάκη της ΕΛ.ΑΣ. για να πλέξει το εγκώμιο της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Με ευχαριστήρια ανακοίνωσή του προς την Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το Facebook υπογραμμίζει ότι «η συνεργασία είναι χρήσιμη όταν εγκληματίες μεταχειρίζονται κακόβουλα πολλαπλές διαδικτυακές πλατφόρμες για να επιτύχουν τους στόχους τους».

Το mail του Facebook στην Δίωξη

«(….) Το να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις τελευταίες απειλές είναι μια πολύπλοκη εργασία, και ο Lecpetex ήταν ένα ιδιαίτερα επίμονο κακόβουλο λογισμικό. Ελπίζουμε ότι αυτό το παράδειγμα θα καταδείξει ότι η συνεργασία μπορεί να είναι χρήσιμη και παραγωγική στο να διακόψουμε τη δράση τέτοιων προγραμμάτων, ιδιαίτερα όταν οι εγκληματίες μεταχειρίζονται κακόβουλα πολλαπλές διαδικτυακές πλατφόρμες για να επιτύχουν τους στόχους τους.

»Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον προϊστάμενο της Ελληνικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά την διερεύνηση αυτού του κακόβουλου λογισμικού.

«Όταν καταπολεμούμε κακόβουλα προγράμματα όπως ο Lecpetex, μαθαίνουμε περισσότερα για τις τεχνικές κακόβουλου λογισμικού – και εφαρμόζουμε αυτή τη γνώση απευθείας στα συστήματά μας, για να βοηθήσουμε τους χρήστες της πλατφόρμας μας να τη χρησιμοποιούν ασφαλέστερα και με μεγαλύτερη προστασία».

parapolitika.gr