Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η εκδρομή στο πλαίσιο του Προγράμματος «Οι Γυναίκες για τις Γυναίκες, Women 4 Women» την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 που διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Γυναικών «Ίριδα» Δήμου Χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής τα μέλη της ΜΚΟ Ίριδας, οι ωφελούμενες γυναίκες της Ομάδας Κεραμικής του προγράμματος και τα μέλη των οικογενειών τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σημεία φυσικής ομορφιάς αλλά και γνωστά για τις παραδοσιακές αξίες που ακόμη αντιπροσωπεύουν, το Μπαλί, το Ρέθυμνο αλλά και το χωριό Μαργαρίτες.

Οι Μαργαρίτες έχουν παράδοση στην αγγειοπλαστική, υπάρχουν δέκα οκτώ εργαστήρια αγγειοπλαστικής στην περιοχή όπου κατασκευάζουν αξιόλογα πήλινα αγγεία και απομιμήσεις αρχαίων μινωικών αγγείων.

Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τεχνικές αγγειοπλαστικής στα παραδοσιακά εργαστήρια του χωριού, να ανταλλάξουν απόψεις με τους έμπειρους αγγειοπλάστες και να πάρουν χρήσιμες ιδέες για την τεχνοτροπία των κεραμικών τους.

Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με τελικό Δικαιούχο την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ)».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook