Ένα λάθος σε υπολογιστή, στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, έγινε η αιτία για να κληθούν να παρουσιαστούν στον αμερικανικό στρατό 14 χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.
Οι συγγενείς των αποθανόντων έκπληκτοι λάμβαναν επιστολές, με τις οποίες ο αμερικανικός στρατός καλούσε ανθρώπους που απεβίωσαν καιρό πριν, να υπηρετήσουν την πατρίδα.
Μία από τις επιστολές έφτασε στο σπίτι της Τζέιν Χιούι,στο Κίνγκστον της Πενσιλβάνια, με την οποία οι αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες καλούσαν τον Μπερτ Χιούι να εγγραφεί ώστε να καταταγεί στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η έκπληξη της κας Χιούι ήταν απολύτως δικαιολογημένη, καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες καλούσαν στις μάχιμες «επάλξεις» τον παππού του συζύγου της, ο οποίος είχε γεννηθεί τον προ-προηγούμενο αιώνα είχε ήδη υπηρετήσει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, από την έναρξη του οποίου αυτό το καλοκαίρι συμπληρώνονται 100 χρόνια.
Ο κ. Χιούι είχε αποβιώσει πλήρης ημερών το 1995, με τη Τζέιν Χιούι να δηλώνει ότι αυτό που συνέβη είναι αστείο, αλλά και αξιολύπητο ταυτόχρονα.
Τα ονόματα των Μπερτ Χιούι και άλλων 14.000 ανδρών από την Πενσυλβάνια, οι οποίοι γεννήθηκε την περίοδο από το 1893 έως το1897, κλήθηκαν στις «επάλξεις» εξαιτίας ενός σφάλματος στον υπολογιστή κωδικοποίησης του υπουργείου Μεταφορών της Πενσυλβάνια, το οποίο ανταλλάσσει πληροφορίες με τη στρατολογία μέσω των αδειών οδήγησης και καλεί τους στρατεύσιμους ηλικίας 18 έως 25 ετών σε περιόδους πολέμου.
Για λάθος που δεν πρόκειται να επαναληφθεί έκαναν λόγο οι κρατικές δομές της πολιτείας.
Το λάθος συνέβη όταν ένας χειριστής υπολογιστή έβαλε στα δεδομένα τους αριθμούς «93-97» αντί του σωστού «1993 – 1997».

Έτσι, ο υπολογιστής καταχώρησε στη βάση δεδομένων όλα τα ονόματα των ανδρών που γεννήθηκαν τόσο το 1893-1897 όσο και το 1993-1997.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook