Ανοίγει τις πύλες του από τη Δευτέρα 14 έως την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014 το 4ο Φεστιβάλ “Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός” που διοργανώνουν ο Δήμος Πλατανιά, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης στην τουριστική πρωτεύουσα του νομού Χανίων, τον Πλατανιά και συγκεκριμένα στο Εκθεσιακό Κέντρο “ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ”.
Το φεστιβάλ αυτή τη χρονιά θα είναι αφιερωμένο στο εξαιρετικής ποιότητας κορυφαίο προϊόν του τόπου μας ,το κρητικό κρασί, το οποίο μετρά 3500 χρόνια ιστορίας στην Κρήτη και το οποίο θα προβληθεί μέσα από δοκιμή τοπικών κρασιών από το Δίκτυο Οινοποιών Δυτικής Κρήτης καθώς και μέσα από δοκιμή παραδοσιακών συνταγών μαγειρεμένων με κρασί από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης. 
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν φέτος σαράντα εκθέτες από όλη την Ελλάδα, με παραδοσιακά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης και παροχή υπηρεσιών. 
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 στις 20:30 από τον Γ.Γ Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γιάννη Ιωαννίδη ενώ θα παραβρεθούν εκπρόσωποι του Περιφερειάρχη Helmut Riegger της Περιφέρειας του Calw της Γερμανίας οι οποίοι επιθυμούν να έλθουν σ’ επαφή με τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς – τυποποιητές του Δήμου Πλατανιά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook