Έπειτα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Ομίλου Κοφίνου, αντιπροσωπεία 15 ατόμων (11 χορευτές, 3 μουσικοί και 1 συνοδός) του παραδοσιακού χορευτικού συλλόγου \”Βιγλάτορες\”, φιλοξενήθηκε στο χωριό Τόχνη, στην αυθεντική παραδοσιακή κατοικία αγροτουρισμού «Βασιλόπουλος», από Τετάρτη 2/7/2014 έως την Κυριακή 6/7/2014.

\"\"

Οι μουσικοί που συνόδευσαν την αποστολή ήταν ο Μυλωνάκης Γεώργιος στο βιολί, ο Χαρετάκης Φώτιος στο λαούτο και ο Αρχοντάκης Νικόλαος στην ασκομαντούρα.

\"\"

\"\"

Την Πέμπτη 3/7/2014 έλαβαν μέρος στο 12ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Νήσων Αντάμωμα», το οποίο διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ορμήδειας και έλαβε χώρα στο Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας.

Την Παρασκευή 4/7/2014 πλαισίωσαν με την παρουσία τους το ετήσιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της κοινότητας Μαρί, το οποίο έγινε στη πλατεία του κοινοτικού πάρκου.

Το Σαββάτο 5/7/2014 έλαβαν μέρος στο 7ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Σκηνές Παράδοσης» που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Όμιλο Κοφίνου στην πλατεία της κοινότητας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Παναγιώτη Αντωνίου, στον οποίο χορηγήθηκε τιμής ένεκεν Λάβαρο του Συλλόγου και Κρητικά παραδοσιακά προϊόντα.

\"\"

\"\"

Επίσης τιμήθηκαν με Αγαλματίδιο του συλλόγου, η Πρόεδρος της Κοινότητας Κοφίνου κα Δέσπω Χαραλάμπους και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Κοφίνου κ. Ανδρέας Χριστοδούλου. Τέλος τιμήθηκε με Λάβαρο του συλλόγου και παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα ο Πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Κυπριακού Όμιλου Παράδοσης «Πέρκαλλος» κ. Μάριος Πατσιάς.

Αναμφίβολα, τέτοιες εκδηλώσεις, αναδεικνύουν τόσο την ιστορία όσο και την λαογραφική παράδοση, η γνώση και η μελέτη των οποίων μας βοηθούν να προχωράμε με ασφαλή βήματα προς το μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook