Στον τόπο καταγωγής του, την Φλώρινα, θα πουν το τελευταίο αντίο στον Σπύρο Αμαραντίδη φίλοι και συγγενείς, μετά από επιθυμία της οικογένειάς του.
Η ποδοσφαιρική κοινωνία των Χανίων είναι συγκλονισμένη από τη μεγάλη απώλεια, ενός ανθρώπου με ήθος που άφησε πίσω του σπουδαίο έργο και στις ομάδες που εργάστηκε αλλά και στο ποδόσφαιρο των Χανίων με τα ταλέντα που αναδείχθηκαν από την ακαδημία του. 
Τα μηνύματα αποχαιρετισμού είναι πολλά από ομάδες και από συγγενείς με τα λόγια των δίδυμων παιδιών του Γιώργου και Αντώνη Αμαραντίδη να είναι συγκλονιστικά.
Αναλυτικά:

Γιώργος Αμαραντίδης

«Ο Θεός λένε κατεβαίνει κάθε λίγο και λιγάκι και μαζεύει τα πιο όμορφα λουλούδια, για να φτιάξει μία ανθοδέσμη… Διάλεξε το καλύτερο λουλούδι…

Ο ουρανός απέκτησε ακόμα ένα αστέρι…

Θα φύγεις μόνο όταν σε ξεχάσω… ποτέ δηλαδή. Καλό ταξίδι… Σ\’ ΑΓΑΠΑΩ ΠΟΛΥ και σου υπόσχομαι θα σε κάνω υπερήφανο!!!!!!!»

Αντώνης Αμαραντίδης: 

«Ο παράδεισος απέκτησε ένα παραπάνω αστέρι…»

\”Τίμησε όσο λίγοι τον Κισσαμικό\”

Ξεχωριστό είναι και το μήνυμα αποχαιρετισμού του προέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας \”Νέοι Ορίζοντες\” Αντώνη Μουντάκη, ο οποίος έζησε τον εκλιπόντα ιδιαίτερα κατά την παρουσία του στον Κισσαμικό:
«Τίμησε όσο λίγοι την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Κισαμικός σε δύο σημαντικές αγωνιστικές περιόδους, βάζοντας κι αυτός το λιθαράκι του στην καθιέρωση της ομάδας ανάμεσα στις καλύτερες του Νομού Χανίων αλλά και της Κρήτης. Ήταν ο στυλοβάτης της άμυνας του Κισαμικού την ιστορική περίοδο 1994-95, στην πρώτη συμμετοχή της ομάδας στη Δ\’ Εθνική. Το 1996 επέστρεψε ως παίκτης – προπονητής και υπό την καθοδήγηση του, ο Κισαμικός κατάφερε να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο Α\’ Κατηγορίας. Αυτή ήταν και η παρθενική του χρονιά ως προπονητής, το εφαλτήριο για μια εξαιρετική προπονητική καριέρα. Όποια ομάδα κι αν υπηρέτησε έδωσε πάνω απ\’ όλα την ψυχή του, είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως προπονητής. Θα το θυμόμαστε πάντα ως έναν σπάνιο εργάτη του ποδοσφαίρου αλλά και -πρώτα απ\’ όλα- ως ένα ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΠΥΡΟ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗ!!!»

Μιχάλης Φλεμετάκης (πρόεδρος Ακρίτα): 

«Η 
οικογένεια του Α.Ο Ακρίτα δεν θα ξεχάσει ποτέ την προσφορά σου στο σωματείο.. Καλό ταξίδι φίλε

Κώστας Πρωτοψάλτης (πρώην πρόεδρος Ασπίδας): 

«Καλό ταξίδι κόουτς Σπύρο… Θα σε θυμόμαστε για πάντα, το πέρασμά σου από την ομάδα μας έμεινε ανεξίτηλο. Ήσουν ο καλύτερος…»

Ανακοινώσεις:

Α.Ο. Μινώταυρος Μουρνιών:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και όλη η οικογένεια του Α.Ο. ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΡΝΙΩΝ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και οδύνη, για το θάνατο του αγαπημένου φίλου, αλλά και επί πολλά χρόνια διατελέσαντος παίκτη και επί 6 χρόνια διατελέσαντος επιτυχημένου προπονητή της ομάδας μας, ΣΠΥΡΟΥ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗ.
Ο Σπύρος με το ήθος, την αγωνιστικότητά του, το πνεύμα νικητή, το πάθος του και την ΑΓΑΠΗ του για το ποδόσφαιρο, στοιχεία που τον διέκριναν, κόσμησε το σωματείο μας, με το οποίο κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο, αλλά κόσμησε και τίμησε και όλο το Χανιώτικο ποδόσφαιρο, αποτελώντας με την παρουσία του παράδειγμα για μίμηση  προς όλους τους νεότερους. Η απώλεια του αφήνει τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στην Χανιώτικη αθλητική και όχι μόνο κοινότητα.
Στους οικείους του ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο και να έχουν πάντα δύναμη και υγεία να τον θυμούνται.
Φίλε  Σπύρο δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΡΝΙΩΝ»

Α.Ο. Ιωνία 2000:

«Ο Α.Ο. Ιωνία 2000 εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για το χαμό του Σπύρου Αμαραντίδη, ενός ανθρώπου που μέχρι την τελευταία στιγμή στάθηκε αξιοπρεπώς, δίνοντας τιτάνια μάχη να ξεπεράσει την αρρώστια του και να κρατηθεί στη ζωή.
Ο Σπύρος ήταν ένας άνθρωπος-διαμάντι, με μεγάλη και σημαντική προσφορά στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ενώ συνεργάστηκε με τις Ακαδημίες, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε ν’ αναδειχτούν δεκάδες νέοι ποδοσφαιριστές.
Ο Α.Ο. Ιωνία 2000 ευχαριστεί για όλη αυτή του την προσφορά τον Σπύρο Αμαραντίδη, τονίζοντας ότι τα έργα του θα αποτελούν παράδειγμα για τις δικές μας προσπάθειες τα επόμενα πολλά χρόνια.
Σπύρο καλό ταξίδι, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…»

Ασπίδα Ναυστάθμου Κρήτης:

«Η Ασπίδα Ν.Κ αποχαιρετά με βαθιά λύπη τον Σπύρο Αμαραντίδη .
Ο Σπύρος και σαν παίκτης και σαν προπονητής, αλλά και σαν υπεύθυνος ακαδημιών έδωσε το δικό του στίγμα και βοήθησε τα μέγιστα το Χανιώτικο ποδόσφαιρο, ενώ αγάπησε τον τόπο μας, έκανε οικογένεια και έμεινε μόνιμα εδώ.
Σαν προπονητής μας, αν και στο διάστημα αυτό παρουσίασε το πρόβλημα υγείας, παραβλέποντας το, δούλεψε σκληρά και το αποτέλεσμα ήταν η καλύτερη χρονιά για την ομάδα μας. (Τρίτη θέση στην Α΄κατηγορία και πρόκριση στους τέσσερις του Κυπέλλου). Δυστυχώς έμελλε να ήταν η τελευταία του ενεργή χρονιά σαν προπονητής. Η μάχη που έδωσε με γενναιότητα και θάρρος, ήταν άνιση και λύγισε στο τέλος, όμως η παρακαταθήκη πού αφήνει σαν αθλητής, αλλά κυρίως σαν άνθρωπος είναι μεγάλη. Καλό ταξίδι φίλε Σπύρο, η Φλωρινιώτικη γη θα σε σκεπάσει, αλλά η ψυχούλα σου θα ανεμίζει στον Χανιώτικο αέρα.
το Δ.Σ της ομάδας.»

Σύνδεσμος Προπονητών Ν. Χανίων \”Ο Παγκρήτιος\”:

«Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ « Ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ» εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του μέλους μας Σπύρου Αμαραντίδη, που έφυγε πρόωρα από την ζωή. 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΗΓΟΥΝΑΚΗΣ           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΘΟΥΣΗΣ»       

Α.Σ. Απτέρων

                       

«Το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου ΑΠΤΕΡΑ, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σπύρου Αμαραντίδη για τον ξαφνικό χαμό του.»

Α.Π.Σ. Γρανίτης:

«Ο Α.Π.Σ. Γρανίτης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον χαμό του Σπύρου Αμαραντίδη. Ο Σπύρος αποτελούσε κόσμημα με την συμπεριφορά του τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων και αποτελεί μεγάλη απώλεια. Καλό ταξίδι Σπύρο.»

Α.Π. Σούδας:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι προπονητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας στο άγγελμα του θανάτου του Σπύρου Αμαραντίδη εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκλιπόντος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

Άρης Βουκολιών: 

«Το Δ.Σ. του Άρη Βουκολιών εκφράζει τη βαθιά οδύνη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του προπονητή Σπύρου Αμαραντίδη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει»

Φωστήρας Αγ. Σαράντα:

«Το Δ.Σ. ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Φωστήρα Αγίων 40 εκφράζουν την οδύνη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σπύρου Αμαραντίδη, ενός ανθρώπου που κοσμούσε τα γήπεδα και το χανιώτικο ποδόσφαιρο.»

Απόλλων Αγ. Ιωάννη:

«Η οικογένεια του Απόλλωνα Αγίου Ιωάννη εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους του Σπύρου Αμαραντίδη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

\”Blue Boys\”:

«Η ποδοσφαιρική κοινωνία των Χανίων είναι από εχθές φτωχότερη. Ένα εξαιρετικό παιδί και πρώην αθλητής της ομάδας μας έφυγε νωρίς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι Σπύρο…»

Α.Ε.Ε.Κ. ΙΝ.ΚΑ:

«Η Αθλητική Ένωση Εργαζομένων Κρήτης ΙΝ.ΚΑ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σπύρου Αμαραντίδη, που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην ποδοσφαιρική, και όχι μόνο, κοινωνία των Χανίων.
Καλό ταξίδι Σπύρο ….»

Πανακρωτηριακός-Ε.Θ.Κ.:

«Η ΜΟΒΙΑΚ-Πανακρωτηριακός Α.Ο και η Ένωση Θύελλα Καμίνια Α.Ο, στο άκουσμα του θανάτου του Σπύρου ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
»
Α.Ε. Κυδωνίας:

«Εκ μέρους του Δ.Σ. και των ποδοσφαιριστών της Α.Ε. Κυδωνίας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σπύρου Αμαραντίδη, που διατέλεσε προπονητής και παίκτης της ομάδας μας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός»

 

Τελευταία ενημέρωση 21:21

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook