Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις στελεχών της τοπικής επιχειρηματικότητας στο Ηράκλειο με αφορμή την συνεχή πτωτική τροχιά που καταγράφει το κλάδος του εμπορίου από την αρχή της οικονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το επιμελητήριο Ηρακλείου φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος, καθώς 3.166 επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου έβαλαν λουκέτο από το 2009 μέχρι και το 2013 μην μπορώντας να συνεχίσουν την λειτουργία τους υπό το βάρος της ύφεσης και της οικονομικής αβεβαιότητας.

Ο εμπορικός κόσμος στο Ηράκλειο καταρρέει και επιχειρηματίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το σκηνικό χάους που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο αναμένεται να διατηρηθεί και κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, 281 εμπορικές επιχειρήσεις τερμάτισαν την λειτουργία τους, ενώ στα μητρώα του επιμελητηρίου Ηρακλείου εγγράφηκαν μόλις 166. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι προβλέψεις στελεχών του επιμελητηρίου κάνουν λόγο για 562 λουκέτα στο εμπόριο μέχρι το τέλος του έτους.

Η κατηφόρα δεν έχει τέλος και τα οικονομικά βάρη λυγίζουν καθημερινά τους εμπόρους, ενώ από την άλλη αποτρέπουν τη νέα γενιά να ασχοληθεί με το επιχειρείν. ‘’Οι πολιτεία πρέπει να στηρίξει άμεσα την επιχειρηματικότητα η οποία ασφυκτιά’’, τονίζει στο flashnews.gr το μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ Μανώλης Σφυρής.

Οι έμποροι του Ηρακλείου έχουν στρέψει την προσοχή τους στην εκπτωτική περίοδο του καλοκαιριού η οποία ξεκινά, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά. Είναι άλλωστε η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του λιανικού εμπορίου να ανακάμψει μετά από μία μακρά περίοδο παρατεταμένης ύφεσης.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook