Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου με ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνεται ταύριο Πέμπτη 17 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Λιονταριών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Το τελευταίο διάστημα, μετά την παράδοση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στον ΟΗΕ, προχωράει με ταχύ βήμα, και παρά τις πολυάριθμες διαδηλώσεις εναντίωσης, το νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστικών κέντρων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και αφορά την προσπάθεια τους να απορρίψουν τα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην περιοχή μας.

Μετά την απροκάλυπτη επέμβαση τους με την υποστήριξη των «αντικαθεστωτικών» και το διαμελισμό της χώρας, τώρα προσθέτουν σε βάρος των λαών της περιοχής ένα νέο περιβαλλοντικό έγκλημα, με την διαδικασία καταστροφής των χημικών μέσω της διαδικασίας εν πλω υδρόλυσης, που ήδη έχει ξεκινήσει, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την υποκρισία της δήθεν «πράσινης» ΕΕ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μέθοδος της υδρόλυσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά εν πλω, στην πράξη δεν έχει γίνει προσομοίωση της διαδικασίας σε πραγματικές συνθήκες, δεν υπάρχει σχετική εμπειρία από έκτακτες καταστάσεις, υπάρχει πίεση χρόνου για την υλοποίηση της επιχείρησης, ενώ είναι γνωστές οι αναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας του «Cape Ray» του πλοίου πάνω στο οποίο γίνετε η διαδικασία.

Η ύπαρξη πολύ επικίνδυνων φορτίων αποτελεί παράγοντα που πολλαπλασιάζει την επικινδυνότητα και ως προς την πιθανότητα ατυχήματος και ως προς τις δυνατότητες ουσιαστικής αντιμετώπισης μιας έκτακτης κατάστασης.

Στο μείζον αυτό πρόβλημα, η ελληνική κυβέρνηση αντί να παρέμβει ενεργά, αρκείται να δηλώσει στη Βουλή (3.2.14) μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών: «Έχουμε μεταφέρει τις ανησυχίες μας, όσον αφορά τον οριστικό τρόπο καταστροφής των χημικών όπλων και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Μαζί με ευχολόγια του τύπου: «Πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αυτή η διαδικασία καταστροφής να μην οδηγήσει σε άλλους κινδύνους». Δηλώσεις, που όχι μόνο δεν καθησυχάζουν, αλλά, αντίθετα, ομολογούν την επικινδυνότητα του απαράδεκτου εγχειρήματος.

Την ίδια στιγμή που έχει ξεκινήσει είδη η υδρόλυση των χημικών της Συρίας στην θάλασσα της Μεσογείου, η οποία με το παραμικρό λάθος θα έχει τρομερές συνέπειες τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους λαούς της περιοχής, οι διπλωματικές αποστολές Αυστραλίας, Λουξεμβούργου και Ιορδανίας κυκλοφόρησαν χτες νέο σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αφορμή τη διευκόλυνση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, στην έδρα του οργανισμού στη Ν. Υόρκη, παραλείποντας αυτήν τη φορά την αναφορά στο «Κεφάλαιο Επτά» της Χάρτας Ηνωμένων Εθνών που επισείει την απειλή κυρώσεων ή ακόμη και στρατιωτικής επέμβασης, και την ίδια στιγμή που οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ, ενάντια στους Παλαιστίνιους, στη Λωρίδα της Γάζας, ολοένα και κλιμακώνονται.

Η ΕΕ, με τα περισσότερα κράτη – μέλη της να είναι μέλη του ΝΑΤΟ, οργανώνει πολέμους με οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα. Διεξήγαγε πόλεμο στο έδαφος της Ευρώπης, συμμετέχει στους σχεδιασμούς επέμβασης σε Ασία και Αφρική και σήμερα επεμβαίνει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Πάει χέρι-χέρι με τις ΗΠΑ στην αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος με τρομονόμους.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα εγκλήματα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ενάντια στους λαούς και στο περιβάλλον. Καταδικάζουμε τις ενέργειες των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απόρριψης των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής μας, αλλά και τις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ενάντια σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν και Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, και καλούμε τον Ηρακλειωτικο λαό να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση που διοργανώνεται την Πέμπτη 17 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Λιονταριών.

Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που στηρίζουν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, δηλαδή τις αιτίες των πολέμων και των χημικών και σήμερα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα!"