Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αντικείμενο τη δυσμενή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού.
Η ερώτηση της Βουλευτού Ρεθύμνου, απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον οποίο αφού ενημερώνει για την στασιμότητα και τη συσσώρευση προβλημάτων στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας στο Ρέθυμνο, τον καλεί να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το τομέας αρμοδιότητας του στο νομό, να διευκρινίσει επιτέλους το σχεδιασμό του για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας και να ανακοινώσει, πως προτίθεται να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους του Ρεθύμνου.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:
\”Η στασιμότητα και η απραξία του Υπουργείου Υγείας ως προς την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, σε συνάρτηση με τα όσα αναφέρονται από τα μέσα ενημέρωσης για τις συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, προκαλούν έντονη ανησυχία στην κοινωνία του Ρεθύμνου, η οποία δεν προτίθεται να ανεχθεί περαιτέρω την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό.
Από το 2009 μέχρι σήμερα:
1. Δεν προωθείται η διαδικασία ανέγερσης νέου κτιριακού συγκροτήματος για την στέγαση του Νοσοκομείου.
2. Δεν έχει εγκριθεί νέος οργανισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.
3. Δεν έχει παραδοθεί προς αξιοποίηση η νέα πτέρυγα και δεν έχει γίνει καμία διαδικασία για να ανακαινιστεί η παλιά.
4. Δεν έχει γίνει η πρόσληψη των 14 γιατρών, πού έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 01.07.2009.
5. Δεν έχει προωθηθεί καμία διαδικασία για να γίνει πρόσληψη 50 νοσηλευτών, 29 ατόμων διοικητικού προσωπικού και 20 βοηθητικού προσωπικού, που είναι άμεσης προτεραιότητας για τη λειτουργία του ιδρύματος.
6. Δεν έχει γίνει καμία διαδικασία για την αντικατάσταση του παρωχημένου εξοπλισμού ιατρικών μηχανημάτων και κυρίως σε ό,τι αφορά την ανάγκη νέου αξονικού τομογράφου και ακτινοσκοπικού μηχανήματος για τα ορθοπεδικά χειρουργεία.
7. Δεν έχει γίνει τίποτα για την στελέχωση και τον εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας του νομού και δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για την σωστή λειτουργία των αγροτικών ιατρείων στους οικισμούς.
8. Δεν στηρίζεται επαρκώς το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του Νομού, καταγγέλλει μετατάξεις κομματικού χαρακτήρα που συμβάλουν στη συνεχή υποβάθμιση του.
Κατόπιν των παραπάνω,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Τι προτίθεται να κάνει για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τομέας αρμοδιότητας του στο Ρέθυμνο, ποιος είναι ο σχεδιασμός για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Ρεθύμνου και πως προτίθεται να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους του Ρεθύμνου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook