Διαβεβαιώσεις ότι θα βρεθεί λύση για να φοιτήσει ο τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ δίνει ο πρύτανης Γ.Μυλόπουλος, μετά το σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση.

Σε συνάντηση που είχε με τον πατέρα του φοιτητή, ο πρύτανης πρότεινε δύο λύσεις:

είτε ο Αργύρης να φοιτήσει στο τμήμα Μαθηματικών, αντί του τμήματος Φυσικής, και στη συνέχεια να κάνει μεταπτυχιακό σε θεωρητικό κλάδο της φυσικής, κάτι που ο ίδιος δεν θα ήθελε
είτε να συγκροτηθεί επιτροπή που θα αποτελείται από καθηγητές του τμήματος Φυσικής και στην οποία θα συμμετάσχει και ο καθηγητής Φυσικής του Λυκείου του Αργύρη, με σκοπό να εξειδικεύσει τις ανάγκες που πρέπει να καλύψει το πανεπιστήμιο σε υποδομές, εξοπλισμό, τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να τού δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσει τα εργαστηριακά μαθήματα

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, την Πέμπτη, ο 18χρονος τόνισε πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την απρόσκοπτη φοίτησή του (π.χ. προγράμματα μέσω υπολογιστή για τη μελέτη συγγραμμάτων) τις οποίες το ΑΠΘ αγνοεί και για τις οποίες ενημέρωσε ο ίδιος το Πανεπιστήμιο.

Όπως είπε, πρόσφατα ήταν στο Παρίσι για να παρακολουθήσει ένα συνέδριο για τέτοιου είδους νέες τεχνολογίες.

Ο Αργύρης Κουμτζής δήλωσε ότι «σημασία έχει να υπάρχει καλή θέληση και να δοθεί λύση. Εδώ, σήμερα».

Ο πατέρας του φοιτητή, σχολιάζοντας την πρώτη λύση που προτάθηκε (φοίτηση στο Μαθηματικό) μίλησε για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Αργύρη από το στόχο του και ζήτησε να «αρθεί η απαγόρευση».

Από την πλευρά του, ο πρύτανης Γ.Μυλόπουλος παρείχε εκ νέου διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί η λύση και ο Αργύρης θα φοιτήσει στο ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος αναμένει τη λύση για να φοιτήσει στο ΑΠΘ από πέρσι. Σε άλλα τμήματα Φυσικής, όπως στην Αθήνα και τα Ιωάννινα, τα Πανεπιστήμια επιτρέπουν σε φοιτητές με ειδικές ανάγκες να φοιτήσουν κανονικά, ωστόσο η οικογένεια του Αργύρη Κουμτζή επιδιώκει να παραμείνει ο 18χρονος στην πόλη του τη Θεσσαλονίκη, για οικονομικούς λόγους, καθώς επίσης επειδή γνωρίζει την πόλη και μπορεί να κινείται πιο άνετα σε αυτήν.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook