Τις τραγικές ελλείψεις στα μέσα και τον εξοπλισμό εκτέλεσης υπηρεσίας και αντιμετώπισης του σκληρού εγκλήματος επισημαίνει με νέα ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, ενώ ζητούν από τον πρωθυπουργό να δώσει το ένα εκατομμύριο ευρώ της επικύρηξης του Νίκου Μαζιώτη στην ΕΛ.ΑΣ. για την αγορά εξοπλισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σ.Ε.Φ.Ε.Α., «Η κυβέρνηση εκτός από τιμητής των θετικών αποτελεσμάτων θα πρέπει να θωρακίσει με τα απολύτως απαραίτητα εφόδια τους αστυνομικούς της, ώστε και στο μέλλον να προσδοκούμε αποτελέσματα και πλήγματα στο έγκλημα και τους εγκληματίες και όχι θύματα αστυνομικούς που στερούνται αλεξίσφαιρα, κράνη και άλλα εφόδια απολύτως απαραίτητα να προστατέψουν τη ζωή τους.

Να κλείσει επίσης τους νομικούς -δικαστικούς διαδρόμους που επιστρέφουν τους εγκληματίες στην κοινωνία, απειλώντας την με νέα αιματοκυλίσματα.

Η πολιτεία διέθεσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό επικήρυξης του τρομοκράτη με σκοπό να εκμεταλλευτεί κάθε τρόπο που θα οδηγήσει στη σύλληψή του. Το ίδιο χρηματικό ποσό έχει ηθικό απαρέγκλιτο χρέος και προτείνουμε, τις αμέσως επόμενες μέρες να δεσμευθεί δημόσια δια των συναρμοδίων Υπουργών και να το διαθέσει σε κάλυψη και αγορά εξοπλισμού στην ΔΙ.ΑΣ και όπου επίσης υπάρχει ύψιστη ανάγκη για τέτοιου είδους κάλυψη».

newpost.gr