Τη δημοσιογραφική έρευνα του Flashnews.gr για τις εξελίξεις που αφορούν τα δυο μεγάλα αεροδρόμια της Κρήτης συνεχίζουμε για δεύτερη μέρα σήμερα, με την αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε για το αεροδρόμιο των Χανίων ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, ο οποίος ήταν εξίσου αποκαλυπτικός όπως και για το ενδεχόμενο κατασκευής του αεροδρομίου του Καστελίου την οποία σας παρουσιάσαμε χτες (δείτε εδώ). 
Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος μας μίλησε εφ όλης της ύλης και για το Αεροδρόμιο των Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογίαννης» και για την ενδεχόμενη πώληση ή εκμίσθωση του για 50 χρόνια από την Ελληνική κυβέρνηση.
Ο κύριος Αλεβιζόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «Η κυβέρνηση θέλει να μιλάει για το Σύνταγμα και τους κανόνες της ΕΕ και από την άλλη τους αγνοεί. Το αεροδρόμιο των Χανίων είναι μονοπώλιο και προστατεύεται από συγκεκριμένους όρους.

Μάλιστα έχει χαρακτηριστεί με συγκεκριμένα κριτήρια ως σημείο «Δεσπόζουσας Θέσης» πράγμα που σημαίνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να κατέχει τουλάχιστον το 51% για να έχει την δυνατότητα να προστατεύσει την τοπική κοινωνία από τον οποιοδήποτε ιδιώτη και τις ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες μιας μονοπωλιακής πολιτικής του.

Να προστατεύσει δηλαδή την τοπική οικονομία, τον τουρισμό και τις αερομεταφορές, αλλά και την στρατηγική εθνική ασφάλεια.

Παράλληλα όμως υπάρχει ακόμα ένα αξεπέραστο εμπόδιο που έχει να κάνει με το γεγονός ότι τμήματα του αεροδρομίου έχουν κατασκευαστεί με κοινοτικά κονδύλια.
Έτσι από τη στιγμή που περίπου 120 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ έχουν απορροφηθεί για έργα απαγορεύεται ρητά για πέντε χρόνια να αλλάξει «χέρια». Οι νόμοι λένε ότι όταν υπάρχει τέτοια χρηματοδότηση το κράτος δεν μπορεί να μισθώσει ή να πουλήσει την κρατική περιουσία.
Πως λοιπόν το κράτος θα ξεπεράσει αυτά τα απαγορευτικά σημεία τα οποία μάλιστα αφορούν και άλλα αεροδρόμια όπως της Ζακύνθου;»
Η κυβέρνηση όμως σύμφωνα με τον κ. Αλεβιζόπουλο, θα πρέπει επίσης να τεκμηριώνει το πως αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη μέσα από τέτοιες ενέργειες, αφού από την μελέτη μας τα νούμερα των εσόδων την προδίδουν και μάλιστα με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο, όταν ισχυρίζεται ότι τα έσοδα τους στην δεκαετία εξασφαλίζει 1,5 δις ευρώ και καθαρά κέρδη 500 εκ. ευρώ. 
Προέβλεψε μάλιστα ότι η διαδικασία θα σταματήσει από τις νομικές διαδικασίες που σχεδιάζονται.
«Δεν κατανοούμε λοιπόν πως η πολιτεία θα προχωρήσει τη διαδικασία, όταν Περιφέρεια, τοπικοί φορείς ,επιχειρηματίες, πολίτες, διαφωνούν με το ξεπούλημα του αεροδρομίου και θα καταφύγουν με ενστάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε δυο λόγους που προαναφέρθηκαν» ανέφερε μιλώντας στο Flashnews.gr. 
Τα χρέη της Γερμανικής HOCHTIEF στο Ελληνικό Δημόσιο

Καταπέλτης όμως ήταν ο ίδιος και για την υπόθεση της Γερμανικής HOCHTIEF για την υπόθεση μη απόδοσης ΦΠΑ εδώ και αρκετά χρόνια με την ανοχή και τις ευλογίες του Ελληνικού κράτους, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Εδώ και 8 μήνες έχω καταθέσει στον εισαγγελέα για το μαύρο χρήμα μηνυτήρια αναφορά κι έχω μηνύσει πέντε Υπουργούς Οικονομικών καταθέτοντας στις δικαστικές αρχές ότι χρήματα που ανήκουν στον Ελληνικό λαό 700 εκ. ευρώ(!) δεν διεκδικήθηκαν από κανένα τους, δεν συνέλαβαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για χρέη της εταιρίας προς το Δημόσιο, ώστε η Γερμανική Εταιρία να αναγκαστεί να πληρώσει το οφειλόμενο ποσό μαμούθ, κάνοντας της πλάτες για μια δεκαετία. Οι Υπουργοί μάλιστα αγνόησαν τις τρεις αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που έλεγαν να πληρωθούν άμεσα τα 700 εκ ευρώ. Με παράλληλη πρόταση μας στον εισαγγελέα ζητήσαμε να εφαρμοστεί άμεσα η εντολή πληρωμής των οφειλομένων από τους Γερμανούς, αφού ο νόμος για την επιβολή και είσπραξη ΦΠΑ είναι νόμος της Ε.Ε. και όχι Ελληνικός.
«Απορίας άξιον είναι», συνέχισε, «πως ο κύριος Στουρνάρας αγνόησε όλη τη νομοθεσία και τις κοινοτικές οδηγίες και νόμους και έδωσε παράνομα και καταχρηστικά άδεια στην HOCHTIEF να μετέχει σε δημόσιο διαγωνισμό. Αναρωτιέμαι πως γίνεται με τα κλεμμένα χρήματα του Ελληνικού λαού που ποτέ δεν αποδόθηκαν, να έρχονται να διεκδικούν την περιουσία μας. Προς τιμήν του ο Εισαγγελέας Ρόδου άνοιξε το Φάκελο και καταθέσαμε τι γίνεται με το θέμα αυτό.
Δεν μπορώ να κατανοήσω πως γίνεται να χαρίζουμε 700 εκ. ευρώ σε ξένους που μας έχουν καταχρεώσει και φυλακίζουμε Έλληνες επιχειρηματίες που μπορεί να οφείλουν χίλια ευρώ στο κράτος κατέληξε ο κ Αλεβιζόπουλος».
Αυτό δείχνει πως οι σημερινοί κυβερνώντες βλέπουν την ανάπτυξη! Με κλεμμένα χρήματα του Ελληνικού λαού και ξεπουλήματα η πολύ-διαφημιζόμενη ανάπτυξη δεν θα έρθει ποτέ.
Το Κράτος έτσι όχι μόνο δεν διασφαλίζει την περιουσία που ανήκει στον Ελληνικό λαό, αλλά αγνοεί τα νομικά και ευρωπαϊκά δεδομένα με πρωτοφανή παράνομο τρόπο\” 
Κώστας Συλιγάρδος
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook