Η βόμβα που εξερράγη νωρίτερα σήμερα στη συνοικία Ετιρέλ, στον ευρωπαϊκό τομέα της Κωνσταντινούπολης, ήταν τοποθετημένη σε ηλεκτρικό ποδήλατο και προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης.

Ο Χουσεΐν Καπκίν είπε στους δημοσιογράφους ότι κανένας από τους τραυματίες δεν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και πρόσθεσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε αστυνομική ακαδημία στο Ετιρέλ, μία ακριβή συνοικία κυρίως με κατοικίες και καταστήματα.

Η αστυνομία έχει αποτελέσει πολλές φορές στόχο των ενόπλων που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Στις 12 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.

Οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού καθώς παρατηρείται έκρηξη στις δραστηριότητες των ενόπλων ομάδων τις τελευταίες εβδομάδες, η οποία συνδέεται με το κίνημα των κούρδων αυτονομιστών.

Το κόμμα ΑΚ του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να εξασφαλίσει μία άνετη νίκη και μία τρίτη συναπτή θητεία. Ανέλαβε την εξουσία το 2002.

\”Στόχος της επίθεσης είναι να εμποδίσουν την Τουρκία από το να διαχειριστεί θέματα όπως η δημοκρατία, οι εκλογές, ένα νέο Σύνταγμα,\” δήλωσε ο Σουάτ Κιλίτς, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ. \”Τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν τέτοιες επιθέσεις πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση,\” πρόσθεσε ο ίδιος και σχολίασε ότι \”η επίθεση στοχεύει στο να εμποδίσει το ΑΚΡ από το να εξασφαλίσει αρκετές έδρες ώστε να τροποποιήσει το Σύνταγμα.\”

Πάντως, το CNN Turk επικαλούμενο τον περιφερειακό διοικητή Υγείας της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε ότι από τους επτά τραυματίες οι δύο είναι σοβαρά.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα πρόβαλαν πλάνα που δείχνουν μία νεαρή γυναίκα να μεταφέρεται με φορείο στο ασθενοφόρο έχοντας στο πρόσωπό της μάσκα οξυγόνου.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, περίπου στις 9 π.μ (τοπική ώρα).

\”Νομίζαμε ότι είχε καταρρεύσει το κτίριο. Νόμιζα ακόμη ότι ένα αεροπλάνο είχε πέσει στον διπλανό κήπο. Όλοι ήταν πανικόβλητοι,\” δήλωσε στο Ρόιτερς ο Ιλάν Κουρτ, φαρμακοποιός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook