Τουλάχιστον πέντε μέλη μιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, σκοτώθηκαν απόψε από τα πυρά ενός ισραηλινού άρματος μάχης στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφεραν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής.

Τα πέντε μέλη της οικογένειας του Άμπου Τζούραντ, δύο άνδρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί, σκοτώθηκαν στο σπίτι τους στο Μπέιτ Χανούν που χτυπήθηκε από την οβίδα ενός άρματος, είπε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.
Συνολικά από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακα έχουν σκοτωθεί 285 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Νωρίτερα, τέσσερα παιδιά ηλικίας από 2 έως 13 ετών έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Λωρίδα της Γάζας. Λίγο πριν από το μεσημέρι στο Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκαν άλλοι τρεις έφηβοι ηλικίας από 12 έως 16 ετών ενώ στη Ράφα, στα νότια, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά πέντε άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ένα μωρό πέντε μηνών.

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε εκ νέου το απόγευμα το Χαν Γιούνες σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους. Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν επίσης ένας άνδρας στη Νουσεϊράτ και άλλος ένας που βρισκόταν σε ένα κοιμητήριο, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης σκοτώθηκε επίσης ένας Ισραηλινός στρατιώτης, το δεύτερο θύμα από την πλευρά του Ισραήλ από την έναρξη των συγκρούσεων, στις 8 Ιουλίου.

enikos από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook