Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης παρουσιάζουν στα Χανιά, και κατά την διδακτική περίοδο 2014-15, μία σειρά μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας με τίτλο \”Δεκαπέντε Μικρά Μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο\”.

Πρόκειται για 15 τρίωρα μαθήματα με εισηγήτρια την κ. Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται στον καθένα που πιστεύει ότι η γνώση είναι ένα εργαλείο που μας κινητοποιεί να σκεφτούμε, να δράσουμε και να βελτιώσουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και να συμβάλουμε με την στάση μας στην βελτίωση της κοινωνίας.

Η κ. Μαρία Ευθυμίου η οποία εδώ και οκτώ χρόνια ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα Ιστορίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας γεμίζοντας παντού ασφυκτικά τα αμφιθέατρα, λέει γι αυτήν της την πρωτοβουλία: «Πολύ πριν από την κρίση, ήμουν βέβαιη πως η Ελλάδα πάει προς συντριβή. Αναρωτήθηκα τότε πώς θα μπορούσα να βοηθήσω τον τόπο μου και μου ήρθε αυτή η ιδέα. Παρότι είμαστε φιλομαθής λαός, δεν ξέρουμε Ιστορία γιατί τη διδασκόμαστε αποσπασματικά, χωρίς συνοχή.Οφείλω, λοιπόν, να συμβάλω σε αυτή την προσπάθεια. Θα είναι η ωραιότερη μέρα της ζωής μου όταν η Ελλάδα γίνει όπως της αξίζει: αξιοπρεπής, εργατική, έντιμη, γενναία και όμορφη».

Η κ. Μαρία Ευθυμίου πέρυσι τον Δεκέμβριο έλαβε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας το οποίο της απένειμε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραπάνω μαθημάτων καθώς και οι εγγραφές για το συγκεκριμένο τμήμα θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Στο μεταξύ υπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται ηλεκτρονικά οι εγγραφές για τον κύκλο μαθημάτων του Α.Λ.Π. «10 Μαθήματα-Βήματα για επιτυχημένη ζωή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook