Τελευταία ενημέρωση 17.55


Ολοκληρώθηκε έπειτα από τρεισήμισι ώρες το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Προχωρώ μόνος μου χωρίς εκλογές. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός. Κάποιοι έβαλαν τις καρέκλες τους πάνω από την Ελλάδα, δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Για άσκηση ιδεολογικής τρομοκρατίας στο λαό τύπου Μπιν Λάντεν έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση.

«Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι εάν ο Ευρυβιάδης με τον Θεμιστοκλή δεν τα είχαν βρει το 480 π.Χ. δεν θα τους είχε γράψει η Ιστορία. Η καρέκλα, δυστυχώς, μερικών είναι πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν, μετέδωσε το Reuters.

Εν τω μεταξύ, πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ανέφεραν ότι ο κ. Σαμαράς «τορπίλισε τη συνάντηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΝΔ πως είναι «ανοικτός σε όλα».

«Προχωρώ μόνος μου και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στον Αντώνη Σαμαρά.

Τη θέση του ότι δεν δίνει συναίνεση στην πολιτική του μνημονίου, την οποία θεωρεί λανθασμένη, ανέπτυξε, σύμφωνα με πηγές, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Επιπλέον, επανάλαβε τις θέσει που έχει παρουσιάσει στο «Ζάππειο ΙΙ» και επέμεινε ότι η λύση είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Παράλληλα, απέρριψε πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για οικουμενική κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι πέραν των άλλων είναι αντισυνταγματική.

Σε δηλώσεις της από τη Βουλή, μετά τη συνάντηση, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι «στο λαό ασκείται ιδεολογική τρομοκρατία τύπου Μπιν Λάντεν και ωμός εκβιασμός» και πρόσθεσε ότι λύση μπορεί να υπάρξει όταν κανείς στοχεύει στην ανατροπή της κυριαρχίας των μονοπωλίων.

Πρόσθεσε ότι το δίλημμα για το λαό είναι ή να χρεοκοπήσει ή να αντεπιτεθεί μαζί με το ΚΚΕ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει δηλώσεις αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς από τα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού.

"Εκβιασμένη συναίνεση δεν υπάρχει" δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων επίσης ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται σα να ανέλαβε χθες και νίπτει τας χείρας του, σημειώνοντας επίσης ότι δεν ζητά συναίνεση από την κοινωνία και από την Αριστερά αλλά από τα δεξιά του.

Συναίνεση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, ζητά ο πρόεδρος της Ν.Δ κ. Αντώνης Σαμαράς. με δηλώσεις του μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς τόνισε οτι" Έχουμε προτείνει ένα διαφορετικό σχέδιο από την αποδεδειγμένα λανθασμένη κυβερνητική συνταγή. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν έχει διάθεση για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση." Ολοκληρώνοντας τη δήλωση του ο πρόεδορς της Ν.Δ σημείωσε:" Διέξοδος για την Ελλάδα υπάρχει: Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, για να αναπνεύσει η Ελληνική Οικονομία και να βγούμε από την κρίση".