Στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη Νίκος Καρέλης, με αφορμή την πρόκριση της Εθνικής ομάδας Νέων στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο ταλαντούχος επιθετικός αναφέρθηκε στους λόγους που η Ελληνική ομάδα παρουσίασε ένα καταπληκτικό πρόσωπο ενώ, εκφράζει την αισιοδοξία του, ότι αυτός και οι συμπαίκτες του μπορούν να σηκώσουν ακόμη και την κούπα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Καρέλης

Τι συζητούσατε μεταξύ σας οι παίκτες πριν από το τουρνουά της elite round; Φοβόσασταν κάτι ιδιαίτερα ή ήσασταν αισιόδοξοι για την πρόκριση;

 «Από την αρχή ήμασταν αισιόδοξοι, πιστεύαμε ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Δεν πιεστήκαμε ούτε χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας στα κρίσιμα σημεία των αγώνων με τη Σλοβακία και τη Γαλλία. Ήμασταν απολύτως συγκεντρωμένοι στο στόχο μας».

Σε ποια σημεία υπερτερούσε η ομάδα μας σε σχέση με τις άλλες τρεις; Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε η πρόκριση; 

«Είμαστε μια οικογένεια όσο κι αν αυτό ακούγεται κοινότοπο. Ξέρει ο ένας το παιχνίδι του άλλου και κυρίως λειτουργούμε ομαδικά. Φυσικά, υπάρχει ταλέντο, το οποίο βγαίνει στο γήπεδο και ισχυρή θέληση για τη νίκη. Πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη επί των Σλοβάκων στην πρεμιέρα, καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την πορεία μας. Η νίκη αυτή μάς έδωσε μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ».

Στο ημίχρονο του κρίσιμου για την πρόκριση αγώνα με τη Γαλλία κι ενώ είχατε ισοφαρίσει γρήγορα το γκολ των αντιπάλων, ποιο ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια; 

«Ήμασταν σίγουροι ότι το ματς θα είναι δικό μας. Όποιος έβλεπε τα πρόσωπα των παικτών και των προπονητών, θα καταλάβαινε ότι δεν υπήρχε περίπτωση αποτυχίας. Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας, σε αυτό βοήθησε πολύ και το προπονητικό τιμ».

Ποια εικόνα σου έμεινε βαθιά χαραγμένη; 

«Δεν θα ξεχάσω τους πανηγυρισμούς μετά τον αγώνα με τη Γαλλία. Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ και το καταφέρνεις, τότε ξεσπάς. Επιβεβαιώνεται η ικανότητά σου, πιάνει τόπο η δουλειά τόσων μηνών.  Είναι σημαντικό για νέους ποδοσφαιριστές, όπως είμαστε εμείς, να έχουν τόσες πολύτιμες εμπειρίες. Επίσης, δεν θα ξεχάσω την στιγμή που οι Σλοβάκοι στην πρεμιέρα κέρδισαν πέναλτι στο πρώτο λεπτού του αγώνα. Πάγωσα, είπα ‘ δεν είναι δυνατόν τόση ατυχία’, όμως ο Καπίνο έσωσε την εστία μας . Αυτή η απόκρουση μάς έδωσε τεράστια ώθηση στην ψυχολογία, ήταν καθοριστική σε όλους τους τομείς»

Στην τελική φάση του EURO θα βρεθούν οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες αυτής της ηλικίας. Ο στόχος της Εθνικής; 

«Θα είναι δύσκολο το επίπεδο των αγώνων, όλες οι ομάδες θα έχουν περάσει τις ίδιες δοκιμασίες. Είμαι αισιόδοξος, γιατί είμαστε ενωμένοι σα μια γροθιά. Όταν μια ομάδα είναι τόσο δεμένη, μπορεί να φτάσει έως την κούπα!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook