Στο Λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε σήμερα για πρώτη φορά το κρουαζιερόπλοιο Sovereign της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Pullmantur που ανήκει στον Όμιλο της Royal Caribbean Cruises.

Το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 2.104 επιβάτες και 827 άτομα πλήρωμα κατέφθασε στη Σούδα στις 7:00 προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας και θα αναχωρήσει στις 17:00 με προορισμό το Αργοστόλι.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο θεωρείται ένα από τα πλέον κλασσικά κρουαζιερόπλοια που πλέουν στις διεθνείς θάλασσες και με μεγάλη ιστορία επειδή πρωταγωνίστησε την εποχή της ανάπτυξης της διεθνούς κρουαζιέρας στην δεκαετία του ’90. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ένα φανατικό και πιστό κοινό επιβατών που το προτιμούν για την κλασσική αίσθηση που αποπνέουν οι χώροι του και η ιστορία του σε σχέση με τα σύγχρονα μεγαθήρια των θαλασσών.

Έχει ανακαινισθεί προσφάτως και διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και ανέσεις. Η εταιρεία διαχείρισης Pullmantur διαθέτει 5 συνολικά κρουαζιερόπλοια που εξυπηρετούν προορισμούς της Μεσογείου, της Βαλτικής και Βόρειας Θάλασσας και της Καραϊβικής.

\"\"

\"\"

\"\"
Με την αφορμή αυτή του πρώτου κατάπλου, οργανώθηκε στο Λιμάνι της Σούδας μικρή γιορτή και τελετή υποδοχής των επιβατών και του κρουαζιερόπλοιου με μουσικοχορευτικό συγκρότημα και τοπικά κεράσματα, με σκοπό την προβολή της Κρητικής φιλοξενίας.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Δημήτρη Λειψάκη και τον νεοκλεγέντα Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, συναντήθηκε εθιμοτυπικά με τον Πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου και επέδωσε αναμνηστική πλακέτα μαζί με ενημερωτικό υλικό και βιβλία για τα Χανιά, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για την πορεία των προγραμματισμών έργων και παρεμβάσεων στην χερσαία ζώνη του Λιμένα της Σούδας.

Ο πλοίαρχος με την σειρά του ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και εξήρε το επίπεδο ασφαλείας που παρέχει το Λιμάνι της Σούδας για τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια αλλά και τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ. με αφορμή τον πρώτο κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου αλλά και της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Pullmantur στο Λιμάνι της Σούδας και στον προορισμό των Χανίων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε στο Λιμάνι της Σούδας και στον προορισμό των Χανίων νέες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, σήμερα την 5η κατά σειρά για την φετινή σεζόν, που μας δείχνουν την εμπιστοσύνη και την προτίμησή τους. Εμείς με την σειρά μας συνεχίζουμε την υλοποίηση του προγράμματος βελτιώσεων που έχουμε ξεκινήσει για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ανταγωνιζόμενοι άλλους προορισμούς διεθνούς κρουαζιέρας της ευρύτερης περιοχής μας.

 Επιπλέον, με την παρουσία μας στα κεντρικά γραφεία των ξένων εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων και στις διεθνείς εκθέσεις κρουαζιέρας θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε το λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων, με στόχο την διατήρηση της δυναμικής ανάπτυξης της κρουαζιέρας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook