Συνεχίζονται και την Τετάρτη 23-7-2014, οι γνωστές πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2014, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 29 συναπτά χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία του Ηρακλείου.

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής:

20.45 *Προσέλευση Κοινού

21.00 * Η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη στα επιμορφωτικά προγράμματα παραδοσιακής
Μουσικής, παραδοσιακών οργάνων και χορού, που λειτούργησαν φέτος, μαζί με άλλα 19 τμήματα, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Συλλόγου.

* Συναυλία των τμημάτων παραδοσιακών οργάνων, λύρας ανηλίκων αρχαρίων, * Συναυλία των τμημάτων μαντολίνου ανηλίκων αρχαρίων, * Συναυλία των τμημάτων λύρας και μαντολίνου ανηλίκων προχωρημένων, * Συναυλία του τμήματος μαντολίνου ενηλίκων. Τα τμήματα αυτά δίδαξε ο καθηγητής της κρητικής παραδοσιακής μουσικής κος Ελευθ. Ψαράκης
* Συναυλία του τμήματος κιθάρας ενηλίκων-ανηλίκων αρχαρίων, της καθηγήτριας μουσικής κας Ιωάννας Ψαράκη

* Τα τμήματα παραδοσιακών χορών ανηλίκων αρχαρίων και *Τα τμήματα παραδοσιακών χορών ενηλίκων αρχαρίων της καθηγήτριας κας Ελευθ. Φαρσάρη, θα μας παρουσιάσουν την δουλειά τους.

Τα παραπάνω χορευτικά συγκροτήματα θα τα συνοδεύει το μουσικό συγκρότημα του γνωστού καλλιτέχνη και δασκάλου της κρητικής μουσικής κου Ελευθ. Ψαράκη, με τους αξιόλογους συνεργάτες του

*Την αποψινή εκδήλωσή, θα λαμπρύνει ο Λαογραφικός Όμιλος Ηρακλείου «Παπαδόκωστας», γνωστός για τις αμέτρητες εμφανίσεις και παραστάσεις του, εντός και εκτός Κρήτης, με στόχο την προβολή της εθνικής μουσικής & χορευτικής παράδοσης μας.

Έχει αναλάβει πάρα πολλές σπουδαίες διοργανώσεις και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα που συμμετέχουν και τιμούν τα φετινά ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ. Το εξαιρετικό αυτό χορευτικό συγκρότημα του Ομίλου «ΠΑΠΑΔΟΚΩΣΤΑΣ», θα το συνοδεύσει ο γνωστός καλλιτέχνης της κρητικής μουσικής κος Ελευθ. Ψαράκης, με τους αξιόλογους συνεργάτες του.

* Το αποψινό πρόγραμμα θα κλείσει με γνήσια κρητική παραδοσιακή βραδιά με μουσική και χορό, με το μουσικό συγκρότημα του γνωστού καλλιτέχνη και δασκάλου της κρητικής μουσικής κου Ελευθ. Ψαράκη, με τους αξιόλογους συνεργάτες του, ευγενικά προσφερθέντες, τους οποίους και θερμά ευχαριστούμε..

Κατά την διάρκεια της αποψινής βραδιάς, όπως έχει καθιερωθεί, θα επιδοθούν από τους υπεύθυνους των τμημάτων, οι βεβαιώσεων παρακολούθησης όσων συμμετείχαν στα 25 συνολικά επιμορφωτικά προγράμματα, που οργάνωσε και λειτούργησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος  την περίοδο 2013-2014 και δεν απουσίαζαν από τα μαθήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook