Για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα λάβει χώρα στη Μελβούρνη ο γνωστός θεσμός «Open House», ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής.
Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.
Κτίρια επηρεασμένα από την ελληνική αρχιτεκτονική βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης δεν θα μπορούσε να λείπει από το θεσμό.
Οι πόρτες του Ελληνικού Μουσείου θα ανοίξουν στις 26 και 27 Ιουλίου και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν έτσι να θαυμάσουν το κτίριο, όπου παλαιότερα στεγαζόταν το πρώην Νομισματοκοπείο.
Κατά τη διάρκεια του «Open House Melbourne» θα πραγματοποιηθούν, επίσης, προβολές ταινιών, ομιλίες, καθώς και μια αρχαιολογική ανασκαφή.
Συνολικά πάνω από 100 κτίρια θα είναι ανοιχτά για τους ενδιαφερόμενους, μεταξύ των οποίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Βουλή της Μελβούρνης και το διεθνούς φήμης μνημείο «Shrine of Remembrance», αφιερωμένο σε όσους πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

greekreporter.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook