Ένα νέο πρότυπο γραφείο εξοπλισμένο με σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία με στόχο την ενημέρωση και πληροφόρηση των επισκεπτών του Ηρακλείου δημιουργεί ο Δήμος σε συνεργασία με το ΙΤΕ στο κτίριο Αχτάρικα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε τη σύμβαση με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ κ.Κώστα Στεφανίδη για την Προμήθεια του Ειδικού Λογισμικού & Εφαρμογών για τη δημιουργία αυτού του πρότυπου ενημερωτικού περιπτέρου το οποίο θα στεγαστεί σε ισόγειο χώρο στο κτίριο στα ΑΧΤΑΡΙΚΑ.

Ο χώρος θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών της πόλης μας όπου θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες πολυποίκιλες και πολυεπίπεδες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για το Ηράκλειο, την ενδοχώρα και την Κρήτη γενικότερα αλλά και στο αρχείο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης.

Γ.ΚΟΥΡΑΚΗΣ: ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Η σημαντική αυτή παρέμβαση θα σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο βελτίωσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του Δήμου Ηρακλείου σε θέματα προβολής της πόλης και ανάδειξης όλων των σημαντικών ιστορικών μνημείων και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της.

«Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην εξυπηρέτηση του πολίτη και των επισκεπτών ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο και γι αυτό προχωρούμε στην δημιουργία του γραφείου ενημέρωσης και πληροφόρησης» συμπλήρωσε ο κ.Κουράκης.

ΜΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ

Το περιεχόμενο θα παρουσιάζεται με τρόπο ελκυστικό και σύγχρονο μέσα από ειδικές εφαρμογές – διαδραστικές οθόνες, ηλεκτρονικά έντυπα που έχει αναπτύξει με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το κοινό, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 28.278,9 ευρώ.

Η «Δημιουργία γραφείου ενημέρωσης και πληροφόρησης των επισκεπτών της πόλης μας στο Ηράκλειο» συμπληρώνεται με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για την επίπλωση του χώρου προϋπολογισμού 39.704,40 καθώς και τη δημιουργία του περιεχομένου (φωτογραφικό υλικό και κείμενα) προϋπολογισμού 13.421,76 .

Συνολικά το έργο έχει ενταχτεί για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Δράσης L 313-1 του Ευρωπαϊκού προγράμματος LEADER.