Φόβους για μια νέα αεροπορική τραγωδία δημιούργησε το μεσημέρι της Πέμπτης η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας Air Algerie ότι έχασε την επαφή με ένα αεροσκάφος της, σχεδόν μία ώρα έπειτα από την απογείωσή του από τη Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το αεροπλάνο πετούσε από την πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου στo Αλγέρι.

«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του», αναφέρει χαρακτηριστικά η Air Algerie.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας APS, πρόκειται για την πτήση AH5017 με τουλάχιστον 116 επιβάτες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το αεροσκάφος ήταν ένα Airbus A320.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της Air Algerie, έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από την κατάρριψη του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, που κόστισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους και την χθεσινή τραγωδία με το αεροσκάφος της TransΑsia Αirways το οποίο συνετρίβη στη Ταϊβάν κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, τουλάχιστον 48 άνθρωποι.

protothema.gr