Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν τα «ΡΑΥΚΕΙΑ 2014» από 27 Ιουλίου έως και 8 Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα θεσμό που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μύρωνα κάθε χρόνο σε μια προσπάθεια για την διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή του Αγίου Μύρωνα , η διάσωση του παραδοσιακού πολιτισμού και η διατήρηση του.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: Κρητικά γλέντια , παραστάσεις θεάτρου και κουκλοθέατρου , ποδοσφαιρικό αγώνα ,τον «12ο Ραύκειο δρόμο», επίδειξη σκοποβολής και τοξοβολίας, αγώνες πρέφας και ξερής, μαθήματα ιππασίας και βόλτες με άμαξα καθώς και το παραδοσιακό διήμερο πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

• Κυριακή 27 Ιουλίου στις 8. 30 το βράδυ: έναρξη- αγιασμός στο άλσος του Χριστού. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί κέρασμα παραδοσιακών εδεσμάτων απ τις γυναίκες του χωριού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Κρητικό γλέντι με τον Μιλτιάδη Βαρουχάκη.
• Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 6.30 το απόγευμα: Αγώνας ποδοσφαίρου με Αγιομυριανούς στο γήπεδο της «Ραύκου».
• Τρίτη 29 Ιουλίου στον χώρο του Γυμνασίου και του Λυκείου Αγίου Μύρωνα στις 6 το απόγευμα θα γίνει επίδειξη και μαθήματα από το τμήμα Σκοποβολής και τοξοβολίας του Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου . Επίσης την ίδια μέρα στις 8,30 το βράδυ στο άλσος του Χριστού θα δοθεί παράσταση κουκλοθέατρου «Ο Ψαροτρομάρας»
• Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα με τον καθιερωμένο εδώ και 12 χρόνια «Ραύκειο δρόμο».
• Πέμπτη 31 Ιουλίου θα γίνουν οι προκριματικοί αγώνες πρέφας στις 7 το απόγευμα στο καφενείο «Βυζάντιο» και οι τελικοί την Παρασκευή 1 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στο καφέ ουζερί «Samiro» .
• Σάββατο 2 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο άλσος του Χριστού θα παρουσιασθεί το έργο «Μύγα Τσε – τσε» από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου.
• Κυριακή 3 Αυγούστου στην πλατεία του Αγίου Μύρωνα θα δοθούν μαθήματα ιππασίας και θα γίνουν παιχνίδια με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων του Αλόγου (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α) και θα ακολουθήσει βόλτα με άμαξα για μικρούς και μεγάλους.
• Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Αυγούστου θα γίνει διαγωνισμός ξερής .Οι πρώτοι αγώνες της ξερής θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο καφέ «Veranda» και οι τελικοί την Τρίτη στις 8 το βράδυ στο καφέ ουζερί «Samiro» .

Οι εκδηλώσεις για τα ΡΑΥΚΕΙΑ 2013 ολοκληρώνονται το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου και με αφορμή την εορτή του πολιούχου Αγίου Μύρωνα οργανώνεται διήμερο γλέντι στην πλατεία της κωμόπολης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο .

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου στο παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του Αγίου Μύρωνα θα παίξει το συγκρότημα Αντώνη Μαρτσάκη και την Παρασκευή 8 Αυγούστου το συγκρότημα του Μανώλη Αλεξάκη , ενώ και τις δύο βραδιές θα μετέχει το παιδικό Κρητικό συγκρότημα χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook