Το όνομα του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, «παίζει» έντονα τις τελευταίες ώρες για την θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, μετά την αρνητική απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στη Ντόρα Μπακογιάννη. Στο τραπέζι έχουν πέσει κι άλλα ονόματα, ενώ η ανακοίνωση του «εκλεκτού» αναμένεται την εβδομάδα που μας έρχεται, δεδομένης και της επίσκεψης Γιούνκερ στην Αθήνα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως αφού μίλησε τηλεφωνικά με την Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον κ. Αβραμόπουλο και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν σήμερα το πρωί. Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα, επίσημη ανακοίνωση για το ραντεβού δεν έχει υπάρξει.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν «ρίξει» στις συζητήσεις τους τα ονόματα νυν υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, της νυν επιτρόπου, Μαρίας Δαμανάκη, που θα επιθυμούσε να ανανεωθεί η θητεία της, του Κωστή Χατζηδάκη, του Γιώργου Κουμουτσάκου, της Άννας Διαμαντοπούλου και της Νίκης Τζαβέλλα.
Με τον κ. Αβραμόπουλο να φέρεται ως ο επικρατέστερος, τα βλέμματα στέφονται στην εβδομάδα που μας έρχεται, οπότε και ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ποιος θα είναι ο Έλληνας που θα πάει στην Κομισιόν.
Ως καταληκτική ημερομηνία για την ανακοίνωση είναι η 4η Αυγούστου, οπότε και ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα επισκεφθεί την Αθήνα, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στα 28 κράτη – μέλη της Ε.Ε..
star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook