\”Λουκέτο\” στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ έβαλαν  οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση οι οποίοι προχώρησαν σήμερα επίσχεση εργασίας. Επίσης δεν πραγματοποιούν την αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι εργαζόμενοι αυτή την ώρα πραγματοποιούν παράσταση εργασίας έξω από τα γραφεία της επιχείρησης.
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αυτή την κινητοποίηση επειδή παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι καθώς τους τελευταίους 4 μήνες λαμβάνουν έναντι μόνο μικροποσα.

Η δήλωση του προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων κ.Μαλλιαράκη στο Flashnews.gr είναι συγκλονιστική:

\”Έχουμε τελειώσει σαν άνθρωποι\” δήλωσε, και συμπλήρωσε \”είμαστε απλήρωτοι από την εξόφληση Δεκεμβρίου.Υπάρχει μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα. Δεν έχουμε χρήματα για μετακίνηση, δεν έχουμε χρήματα ούτε να φάμε και να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας.\”


Η εφορία ανακάλυψε χρέος απο το 2000 !!!

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr η πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ κα Χαρά Μυλωνάκη οι δήμοι και κυρίως ο δήμος Χανίων ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της επιχείρησης και κατέβαλλαν αρκετά χρήματα απο εκείνα που όφειλαν προκειμένου να πληρωθούν μισθοί των εργαζομένων και οι άλλες υποχρεώσεις της ΔΕΔΙΣΑ.

Όμως η εφορία (που κράτησε 683.000 ευρώ τις οποίες όφειλε η επιχείρηση) στην διάρκεια οικονομικού ελέγχου απο την ίδρυση της ΔΕΔΙΣΑ, ανακάλυψε μια οφειλή απο το 2000-01 η οποία, με τις προσαυξήσεις, έφτασε περίπου στα 500.000 ευρώ.

\”Έτσι η εφορία δεν μας δίνει φορολογική ενημερότητα και δεν μπορούμε να εισπράξουμε τα χρήματα που κατέβαλαν οι δήμοι\” επεσήμανε η κα Μυλωνάκη, τονίζοντας πως μέχρι τώρα ουδέποτε είχε ενοχληθεί η διοίκηση της ΔΕΔΙΣΑ για αυτό το χρέος απο την εφορία.

Μάλιστα διευκρινίζει πως ενώ απο τα τοπικά στελέχη της Δ.Ο.Υ. υπήρξε κατανόηση στο αίτημα για διακανονισμό, δυστυχώς οι εντολές απο τις κεντρικές υπηρεσίες του υπ.Οικονομικών είναι αμείλικτες. 

Για τον σκοπό αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ, κ.Λευτέρης Κοπάσης έφυγε εσπευσμένως απο πανελλήνιο συνέδριο των ΦΟΔΣΑ και μετέβει σήμερα στο υπ.Οικονομικών προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση.

Στο μεταξύ η κα Μυλωνάκη απευθύνει μέσω του Flashnews.gr, έκκληση στους εργαζόμενους να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή καθώς καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρώτα απο όλα τα χρήματα που τους οφείλει η ΔΕΔΙΣΑ.

Πάντως αναλόγως με τις εξελίξεις, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν το τι θα πράξουν, καθώς όπως τονίζουν έχουν πλέον πραγματική οικονομική αδυναμία ακόμη και να μεταβούν με τα αυτοκίνητά τους στο εργοστάσιο διαχείρισης των απορριμμάτων, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η αναστολή της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και της αποκομιδής τους απο πολλούς δήμους των Χανίων.

Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook