Πέρα από κάθε προσδοκία είναι τα στοιχεία με τον αριθμό των επισκεπτών που καταγράφονται στον αερολιμένα "Ν. Καζαντζάκης" σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου Γ. Πλιάκας.

Οι αριθμοί προκαλούν εντύπωση: Από 1η Ιουλίου μέχρι και σήμερα σχεδόν μισό εκατομμύριο τουρίστες από το εξωτερικό, για την ακρίβεια 446.000 άτομα, "πέταξαν" και προσγειώθηκαν στο Ηράκλειο σημειώνοντας αύξηση ρεκόρ που αφορά τόσο πτήσεις εξωτερικού όσο και εσωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, οι πτήσεις από το εξωτερικό προς το Ηράκλειο παρουσίασαν αύξηση κατά 3% ενώ οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 2% που μεταφράζονται σε 36.500 τουρίστες.Η σημερινή δε Κυριακή, σύμφωνα με τον Αερολιμενάρχη όπως και η επόμενη αναμένεται να είναι οι πιο "πλούσιες" σε αριθμό επιβατών που ταξιδεύουν από και προς το Ηράκλειο μέσω του Αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης. 

Ειδικότερα, σήμερα θα πραγματοποιηθούν 156 πτήσεις μεταφέροντας 26.000 επιβάτες, κυρίως από Ρωσία, Γερμανία, Αγγλία ενώ την επόμενη Κυριακή έχουν προγραμματιστεί 162 πτήσεις με 29.000 επιβάτες.

Το τέλος Ιουλίου και οι αρχές Αυγούστου, θεωρείται παραδοσιακά το διάστημα που καταγράφονται οι υψηλότεροι αριθμοί όσον αφορά τους επισκέπτες του Αεροδρομίου, όμως φέτος τα στοιχεία είναι πιο ενθαρρυντικά από ποτέ.

Ελπίζουμε αυτά να νούμερα να αποτυπωθούν και στην τοπική αγορά και κοινωνία.

Flashnews.gr