Με κεντρικό σύνθημα: «Ανατροπή στην πράξη», αρχίζει το απόγευμα (17:00) της Παρασκευής στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ το τριήμερο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας. 
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν με χαιρετισμούς εκπροσώπων ελληνικών κομμάτων και ξένων αντιπροσωπειών και στις 20:00 θα απευθύνει ομιλία η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη.
Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα διεξαχθούν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για μία σειρά θεμάτων, με στόχο να είναι πρακτικά αδύνατο καθ\’ οιονδήποτε τρόπο να υπάρξει αλλοίωση ή νοθεία.
Η διαδικασία θα αφορά καταστατικά ζητήματα που αφορούν τη δομή του κόμματος αλλά και πολιτικά ζητήματα, όπως θέσεις για το μεταναστευτικό, τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους κ.α. 
Οι σύνεδροι θα ακούσουν τοποθετήσεις υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης και θα έχουν τη δυνατότητα εκείνη την ώρα να ψηφίζουν.
Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του συνεδρίου, θα ολοκληρωθούν οι ομιλίες και θα πραγματοποιηθεί εκλογή προέδρου και οργάνων του κόμματος.
Στόχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι μια δημιουργική ανατροπή, λένε υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος. 
Επίσης τονίζουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία μέσα από προτάσεις που κατέθεσε στον προσυνεδριακό διάλογο για την οικονομία, τη φορολογία, την παιδεία, την υγεία, τη λειτουργία του κράτους, τις αποκρατικοποιήσεις, τους θεσμούς, τον τρόπο λειτουργίας του συνδικαλισμού, θέλει να συμβάλει στο να γίνουν στον τόπο σαρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που συνιστούν μια δημιουργική ανατροπή στην πράξη.
(in.gr) 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook