Μπορεί το μυαλό μας να είναι στη θάλασσα και στις διακοπές, ωστόσο δεν μπορώ να σας κρύψω ότι η χώρα οδηγείται ολοταχώς στον \”… κρημνόν…\” !!! ( Όπως είχε πει κάποτε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος).

Η πιθανότητα χρεοκοπίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα.Ειναι η δημόσια πρόβλεψη που είχα κανει το 2010 για την επόμενη τετραετία …Το δημόσιο χρέος τρομάζει , οι εξαγωγες πέφτουν , η ανεργία μεγαλώνει ,τα λουκετα πληθαίνουν, καμια μεταρρύθμιση στο Δημόσιο ,κανενας σοβαρός επενδυτής στον ορίζοντα, διαπλοκή ,διαφθορά,φασαρίες για τα αυτονόητα , και ατέλειωτες ανούσιες πολιτικό-συνδικαλιστικες συζητήσεις για το τίποτα,μιζέρια στην κοινωνία,έλλειψη αξιοπιστίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.Βουλίαζουμε… Δυστηχώς τα πράγματα επιβεβαιώνουν τους φόβους μας.

Το φάντασμα της χρεοκοπίας είναι εδώ,για την ακρίβεια δεν έφυγε ποτέ …Όχι γιατί αγαπά τον Ελληνικό τρόπο ζωής,αλλά γιατί εμείς δεν κάναμε τίποτα για να το ξορκίσουμε και να το διώξουμε.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά για να δούμε τι ακριβώς έπραξαν αλλά και τι δεν έπραξαν με μαθηματική ακρίβεια όλοι όσοι διαχειρίζονται τα πράγματα τα τελευταία χρόνια.

1ον ) Δεν προχώρησαν σε απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο που έχουν να κάνουν με την σωστή λειτουργία του κράτους με σωστούς Νόμους,ουσιαστικούς και ευέλικτους.

2ον ) Δεν έκλεισαν τις μαύρες τρύπες που προκύπτουν από δημόσιες αιμοραγικές δαπάνες σε φορείς και ΔΕΚΟ δίχως ουσιαστικό νόημα.

3ον ) Δεν πάταξαν την φοροδιαφυγή και την διαφθορά.

4ον ) Δεν βοήθησαν το ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και τις ΕΞΑΓΩΓΕΣ.

5ον ) Δεν έφτιαξαν ορθολογικό φορολογικό σύστημα και δεν εξυγίαναν το άρρωστο τραπεζικό μας σύστημα.

6ον ) Δεν απόλυσαν ή δεν μετέταξαν σωστά το προσωπικό του Δημοσίου.

7ον ) Δεν αξιοποίησαν ακόμα τη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου και δεν εισέπραξαν τα οφειλούμενα ποσά μαμούθ προς το Δημόσιο,αλλά με μια υπογραφή, δίνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ΜΚΟ και άλλες αντίστοιχες λαμογιές και μπούρδες ( όπως η προσφατη συμφωνία των 3 εκατ € , του Υπ των Εξωτερικών μας Ευάγγελου Βενιζέλου για τον Οργανισμό Γαλλοφωνίας με μια μόνο απόφαση και μια υπογραφή και χωρίς πολλές πολλές διαδικασίες και γραφειοκρατικές πράξεις.)

8ον ) Δεν πούλησαν σε συμφέρουσες τιμές τα δημόσια φιλέτα ( …λχ το Ελληνικό )

9ον ) Δεν έφτιαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία και το αντίστοιχο σύστημα.

10ον) Δεν θέλουν να αξιοποιήσουν τον πλουτοπαραγωγικό μας πλούτο,αλλά χαρίζουν τα δάνεια των τραπεζών στα κόμματα τους, και δεν απαιτούν πίσω τα όποια και απ όποιον κλεμμένα της δικής μας κρατικής περιουσίας.

Την ίδια όμως ώρα έκαναν όλα όσα θα έπρεπε να αποφύγουν σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία.

1ον) Επέβαλαν δυσβάσταχτους φόρους ριμάζοντας ουσιαστικά την ραχοκοκαλιά της οικονομίας,τους μικρομεσαίους και δέχτηκαν εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα με μισθούς Μπαγκλαντές.

2ον) Έδωσαν αμνηστία στους μεγάλο-οφειλέτες φίλους τους και σε όλους τους μεγάλο-καρχαρίες σπόνσορες και κομματικούς χορηγούς τους.

3ον) Οδήγησαν αστρονομικά ποσά στις Τράπεζες χωρίς να τις εξυγιάνουν και κάλυψαν σκάνδαλα τύπου ΑΣΠΙΣ και PROTON BANK με τη βούλα του κεντρικού μας Τραπεζίτη και του Υπουργού Οικονομικών.Βγήκαμε στις αγορές και το πανηγυρίσαμε προεκλογικά με επιτόκια στα ύψη,σε βαθμό που τα δάνεια του ΔΝΤ να φαντάζουν ελκυστικά,αλλά και πάλι ο κύριος Στακούρας το πε ξεκάθαρα \” έχουμε λεφτά ως τον Σεπτέμβριο \” , ενώ δεν μας είπε το σκληρό για την τρύπα των 15 ΔΙΣ ΕΥΡΩ που θέλουμε για τη διετία 2015-2016.

4ον) Διέλυσαν με κάθε μέσο και τρόπο τον μοναδικό παραγωγικό τομέα στη χώρα .Τον ιδιωτικό τομέα.Δείτε τις ΒΙ.ΠΕ της κάθε περιοχής πως μαράζωσε.

5ον) Δημιούργησαν πακέτο έμμεσων φόρων που προκαλούσαν ταυτόχρονη ζημία στην οικονομία στο περιβάλλον, στην υγεία , και μετά όταν έβλεπαν ότι δεν υπήρχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα , προχωρούσαν όχι σε αναδιάρθρωση ή καταργηση των μέτρων αλλά στην επιβολή νέων εξίσου αισχρών μέτρων.

6ον) Εδιωξαν μακρυά και ίσως για πάντα, κάθε σοβαρό επενδυτή,με τις ανόητες επιλογές και πρωτοβουλίες που πήραν νομίζοντας ότι αυτό είναι το σωστό την ώρα που ανέθεταν μελέτες επί μελετών για να τις χρησιμοποιήσουν σαν μπούσουλα.Τελικά αυτές πάντα κατέληγαν σε ράφια και στα υπόγεια των Υπουργείων .

7ον) Κατέστρεψαν τις κατασκευές, εξαφάνισαν την μεταποίηση, δολοφόνησαν τον πρωτογενή τομέα, βίασαν παρά φύση ότι είχε μένει από το βιοτεχνικό και το βιομηχανικό κλάδο,αλλά έχουν ζωντανό όραμα για ακόμα περισσότερα CAFE , Τυροπιτάδικα και Σουβλακιερί…για να απολαμβάνουν οι άνεργοι που οι ίδιοι δημιούργησαν τον άπλετο ελεύθερο χρόνο τους.

8ον) Στον Τουρισμό αυξήσαμε τις αφίξεις κυρίως από χώρες με ανθρώπους που αν δεν υπήρχε το Ελληνικό ξεπούλημα στα πακέτα διακοπών , δεν θα πήγαιναν ούτε για να δουν πως φεύγουν τα αεροπλάνα στις χώρες τους.

Απουσιάζει δε,κάθε σοβάρή στρατηγική για νέες τουριστικές αγορές,που μπορούν να φέρουν ελπίδα για αφίξεις και …καταναλώσεις.

9ον) Ενίσχυσαν με νομοθετήματα τον δημόσιο υπάλληλο,που εξακολουθεί να βλέπει ως εχθρούς και απατεώνες τους συναλλασσόμενους και ο ίδιος να αρνείται την αξιολόγηση.

10ον) Αυτό το \” Κράτος Φωστήρας\” ,αφήνει να φεύγουν στην ξενιτιά τα καλύτερα μας \”χέρια και μυαλά\”.

Την ίδια ώρα,το σύνολο του πολιτικού κόσμου όλων των παρατάξεων εξακολουθεί να απολαμβάνει σειρά προκλητικών προνομίων.

Το χειρότερο είναι ότι στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι, που δεν δούλεψαν ποτέ, δεν αξιολογήθηκαν ποτέ ,δεν διαπραγαμτεύτηκαν ποτέ, εκτός από τις κρατικές συμφωνίες (…) πάνω και κάτω από το τραπέζι…που γνωρίζουμε όλοι που συνήθως κατέληξαν.Σε υποβρύχια που γέρνουν,σε βαγόνια που δεν χωράνε στις ράγες,στην πώληση της φτηνής ενέργεια στην Γερμανία και στην πώληση της ακριβής στα κορόιδα της Ελλάδας, στα \”Κουβανέζικα\” χειρουργικά υλικά και στα ιστορικά βιβλία της κας Ρεπούση.

Το αρμόδιο γραφείο της Βουλής των Ελλήνων το είπε σχεδόν φωναχτά.

Κυρίες και Κύροι , αφού \”ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ\” κι αυτά που είχαν απομείνει…

Ήγγικεν η ώρα για την πραγματική και τυπική ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ μας.

Κων/νος Γ.Συλιγάρδος
Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook