Την επόμενη φορά που οι μαθητές θα οργανώσουν τη σχολική τους εκδρομή, μάλλον θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο τα τουριστικά γραφεία, με τα οποία θα κάνουν το ταξίδι τους.

Στη Θεσσαλονίκη, δύο τουριστικά γραφεία διοργάνωναν σχολικές εκδρομές «μαϊμού», με στόχο να αποσπάσουν τα χρήματα των μαθητών. Το αποτέλεσμα ήταν να σχηματιστεί δικογραφία για απάτη σε βάρος των δύο ιδιοκτητών των τουριστικών γραφείων, ηλικίας 54 και 42 ετών αντίστοιχα, με την κατηγορία ότι απέσπασαν χρηματικά ποσά από μαθητές, χωρίς να διοργανώσουν τις εκδρομές που είχαν υποσχεθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο κατηγορούμενοι, φέρονται ότι εξαπάτησαν συνολικά εκπροσώπους 11 σχολείων, διαφόρων περιοχών της Θεσσαλονίκης και άλλων γειτονικών νομών, πείθοντάς τους ότι δήθεν θα τους εξασφάλιζαν φθηνά «πακέτα» εκδρομών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατηγορούνται ότι μετά την υπογραφή των ιδιωτικών συμφωνητικών εισέπρατταν προκαταβολές, χωρίς όμως, τις περισσότερες φορές, να πραγματοποιήσουν τις εκδρομές.

Η αστυνομία τους κατηγορεί ότι μέσα σε διάστημα 2 περίπου μηνών απέσπασαν συνολικά προκαταβολές ύψους 86.000 από τους μαθητές των παραπάνω σχολείων, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook