Πώς φτιάχτηκε το Σύμπαν;
Πώς εξελίχθηκε;
Ποιός ο ρόλος μας μέσα σε αυτό;

Ερωτήματα που απασχολούν τους επιστήμονες αλλά έχουν \”τυραννήσει\” ποιητές και φιλοσόφους, θα τεθούν δημόσια σε συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Αυγούστου, στις 21:00 το βράδυ, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, στο Νεώριο Μόρο, με τη συμμετοχή και του Καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλο..

Ο Δημήτρης Νανόπουλος, εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, διακεκριμένος καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, θα μιλήσει για τα τελευταία αποτελέσματα των πειραμάτων που διεξάγονται στο CERN και για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της σωματιδιακής φυσικής και της κοσμολογίας. για την αρχή του Σύμπαντος, αλλά και την αρχή της Μεγάλης Έκρηξης.

Kύρια αποστολή του Ευρωπαικού Οργανισμού Πυρηνικής Φυσικής – CERN είναι η εξέλιξη της βασικής επιστήμης γύρω από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα της σύγχρονης φυσικής. Από τι είναι φτιαγμένο το Σύμπαν; Πως εξελίχθηκε στην σημερινή του μορφή μετά την Μεγάλη Έκρηξη; Πρόκειται για ορισμένα από τα θεμελιώδη ερωτήματα της σύγχρονης φυσικής που οι επιστήμονες του CERN προσπαθούν να απαντήσουν.

Στην ομιλία του κ.Νανόπουλου θα παρουσιαστούν τα τελευταία αποτελέσματα των πειραμάτων που διεξάγονται στο CERN και θα συζητηθεί το τι μπορεί να μας αποκαλύψει ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) για τη δημιουργία του σύμπαντος και για τα θεμελιώδη φαινόμενα της Φυσικής;

Η ομιλία του κ.Νανόπουλου οργανώνεται στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου \”New Frontiers in Physics\” που λαμβάνει χώρα από 26/07 μέχρι 06/08 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (Κολυμπάρι).

Η βραδιά θα κλείσει με άριες από γνωστές όπερες τις οποίες θα ερμηνεύσει η σοπράνο Καλλιόπη Πέτρου

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook