Η αύξηση των εξαγωγών ποιοτικών Κρητικών προϊόντων στο Καναδά, όπως επίσης η τόνωση του τουριστικού ρεύματος από το Καναδά στο νησί μας, κυριάρχησε στη σημερινή συνάντηση ανάμεσα στο Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και το Καναδό πρέσβη στην Ελλάδα Ρόμπερτ Πεκ. Ο Καναδός πρέσβης κατά την επίσκεψη του το απόγευμα στη Περιφέρεια Κρήτης, εκφράστηκε με θερμά λόγια για την Ελλάδα και τη Κρήτη, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ισχυροί δεσμοί ανάμεσα στις δυο χώρες λόγω και των πολλών Ελλήνων ομογενών. 

Ο πρέσβης του Καναδά στις δηλώσεις του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα Κρητικά προϊόντα που εξάγονται στη χώρα του, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το ανώτερης ποιότητας ελαιόλαδο που παράγει η Κρήτη. 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησε με τον Καναδό πρέσβη τις δυνατότητες που υπάρχουν ούτως ώστε να αυξηθούν περαιτέρω οι εξαγωγές Κρητικών προϊόντων στο Καναδά, ενώ τόνισε ότι αύξηση μπορεί να καταγραφεί και στις αφίξεις Καναδών τουριστών στο νησί μας. 

Ο κ. Αρναουτάκης υπενθύμισε μάλιστα ότι με τον πρέσβη γνωρίστηκαν στο Καναδά το Νοέμβριο του 2012 και συγκεκριμένα στην Οτάβα στις εκδηλώσεις για τη σύναψη 70 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Καναδά- Ελλάδας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο κ. Πέκ γνωρίζει Ελληνικά, δηλώνει φιλέλληνας, και η σύζυγος του είναι Ελληνίδα.