Ιδιαίτερα εφευρετικοί, εμφανίζονται διαφόρων ειδών απατεώνες που ανακαλύπτουν διαρκώς νέους τρόπους. προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.
Ένα τέτοιο περιστατικό καταγγέλθηκε στο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, από  40χρονη η οποία έδωσε 200 ευρώ σε μια γυναίκα η οποία ισχυρίστηκε ότι είναι ασφαλίστρια.
Η τελευταία, πήγε στο χώρο εργασίας του θύματος και ισχυρίστηκε ότι είναι φίλη με μια ασφαλίστρια, την οποία όντως γνώριζε η 40χρονη.

Την έπεισε λοιπόν να της δώσει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για ασφάλεια υγείας.
Φυσικά το μόνο που δεν έκανε ήταν να δώσει ασφάλεια στη 40χρονη. Πήρε τα χρήματα και έγινε καπνός. 
Με αφορμή την επώνυμη αυτή καταγγελία, ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, με ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:
• Σε κάθε συναλλαγή που κάνει ο ασφαλιστής με τον ασφαλισμένο πρέπει να εκδίδει απόδειξη είσπραξης με το λογότυπο είτε της ασφαλιστικής εταιρείας που εκπροσωπεί είτε του πρακτορείου με το οποίο συνεργάζεται.
Απαγορεύεται-όπως άλλωστε σε κάθε οικονομική συναλλαγή- η πληρωμή ασφαλιστικής υπηρεσίας χωρίς την ανάλογη απόδειξη είσπραξης
• Οι πιστοποιημένοι ασφαλιστές υποχρεούνται να δίνουν στον υποψήφιο προς ασφάλιση, έντυπο ενημέρωσης όπου αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ο αριθμός μητρώου με τον οποίο είναι εγγεγραμμένος στο οικείο Εμπορικό Επιμελητήριο, καθώς επίσης και τα στοιχεία επικοινωνίας του
• Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων ολοκληρώνει τη διαδικασία έκδοσης κάρτας μέλους για όλα τα μέλη του, με σκοπό να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι ο φέρων την κάρτα μέλους είναι επαγγελματίας με όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά και τηρεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.-

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook