Σάλος έχει προκληθεί στο Twitter, μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης και του κυβερνητικού εκπροσώπου Μπουλέντ Αρίντς ότι  «Μία γυναίκα πρέπει να διατηρεί μία ηθική ορθότητα, δεν μπορεί να γελάει δυνατά δημοσίως».

Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην εκλογική του περιφέρεια «Ο άνδρας πρέπει να είναι ηθικός, η γυναίκα επίσης. Αυτή πρέπει να γνωρίζει τι είναι ευπρεπές και τι δεν είναι. Δεν πρέπει να γελάει δυνατά μπροστά σε όλον τον κόσμο, είναι αναγκαίο να διατηρεί την ευπρέπειά της κάθε στιγμή».

Η φράση αυτή προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες κατήγγειλαν την όλο και περισσότερο κατάφωρη επέμβαση του τουρκικού καθεστώτος στην ιδιωτική ζωή των πολιτών.

_76617857_composite2.jpg

Μέσα σε 24 ώρες έχουν σημειωθεί περισσότερα από 300.000 tweets και αναρτήσεις στο Instagram με φωτογραφίες που συνοδεύονται από το επιφώνημα «kahkaha» (χαχαχαχα), αλλά και με τα hastags #direnkahkaha (ανισταθείτε γελώντας) και #direnkadin (αντισταθείτε γυναίκες).

«Σταματήστε να μας κάνετε μάθημα ηθικής, αντ' αυτού δώστε τον λογαριασμό για τα χρήματα που έχετε κλέψει» έγραψε ο bturkmen στο Twitter. «Δεν μπορώ παρά να σκάσω στα γέλια...», σχολίασε η Χιλάν Ινάν.

«Πράγματι, έχουμε ανάγκη να ακούμε το χαρούμενο γέλιο των γυναικών» έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.

parapolitika.gr