Με επιτυχία άνοιξε η προφεστιβαλική δραστηριότητα των Οργανώσεων Ηρακλείου της ΚΝΕ, με το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ να ταξιδεύει στις Αρχάνες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παραδοσιακά κρητικά τραγούδια το συγκρότημα των Γιώργου και Αντώνη Στιβακτάκη και το συγκρότημα των Αποστόλη Μπρίμη και Αγριμανάκη Αντώνη . Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Περατσάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ ο οποίος τόνισε ,ανάμεσα σε άλλα: 
\”Σήμερα ξεκινάει στο Νομό Ηρακλείου μία μεγάλη γιορτή για το λαό και τη νεολαία, το 40ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη στιγμή στη διαδρομή της ΚΝΕ, την οποία αγκαλιάζουν χιλιάδες νέοι απ\’άκρη σ\’άκρη σε όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι τη Κρήτη. Τα φεστιβάλ της ΚΝΕ έχουν κατοχυρωθεί στη πράξη ως το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό νεολαιίστικο γεγονός, ως θεσμό με βαθιές ρίζες και κύρος. Μέσα από τα φεστιβάλ διαχρονικά αναδείχθηκαν οι ριζοσπαστικές ιδέες και αξίες, εκείνες του ΚΚΕ, με πρώτη απ\’όλες την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο… Οι φεστιβαλικές δραστηριότητες στο Νομό Ηρακλείου θα κορυφωθούν στις 12-13 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Κομμένο Μπεντένι, ενώ το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ταξιδεύει την επόμενη εβδομάδα ,6-7 Αυγούστου, στις Μοίρες της Μεσσαράς με θέμα \”ΕΕ-ΝΑΤΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ\”.
Στο πάρκο του Άη Γιάννη λειτούργησε βιβλιοπωλείο και παιδότοπος, ενώ συγκεντρώθηκε από ντόπιους, οπτικό υλικό από Φεστιβάλ της δεκαετίας του 80\’ στις Αρχάνες, το οποίο θα αξιοποιηθεί, μαζί με άλλα εκθέματα-αναμνηστικά-υλικά προηγούμενων φεστιβάλ , σε ειδική έκθεση που θα υπάρχει στο κεντρικό φεστιβάλ του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook